Послаблення карантину у Львові: в мерії розповіли важливі деталі

зони

У Львові оголосили про продовження посиленого карантину до 4 травня.

Таке рішення сьогодні ввечері прийняла міська комісія з ТЕБ і НС, враховуючи показники щодо кількості хворих у місті.

У мерії наголошують, що зберігаються всі обмеження, визначені Урядом для населених пунктів, віднесених до червоної зони.

Водночас, рішення комісії з ТЕБ і НС свідчать про часткове послаблення карантину.

«Щойно завершилось засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС. Було прийнято ряд рішень. Перше питання – було продовжено карантин до 4 травня зі всіма обмеженнями, які є у червоній зоні. Рішенням уряду Львів віднесено до червоної зони. Справді, на сьогодні залишаються важкі показники. Мова йде про заповненість ліжкомісць – 1020, попри те, що ми збільшуємо базу. Станом на сьогодні, це — понад тисяча, а за наступні два тижні ми плануємо вийти до бази 2100 ліжкомісць. Так само є багато позитивних ПЛР-тестів, які ми щодня проводимо. Тому, було прийнято рішення продовжити карантин до 4 травня», - розповів під час брифінгу перший заступник мера Львова Андрій Москаленко.

За його словами, наразі не йдеться про послаблення карантину.

«Ми справді маємо дуже високу захворюваність. Всіх закликаємо протягом найближчих вихідних особливу увагу звернути на обмеження, уникати контактів. Ми також будемо про це інформувати через системи оповіщення, машини, які їздять по місту. Будемо моніторити уважно ситуацію, якщо динаміка змінюватиметься, ми будемо приймати інші рішення», - заявив Андрій Москаленко.

При цьому, за його словами, моніторинг ситуації із надходженням хворих до  медзакладів міста свідчить про позитивну тенденцію.

«Зараз спостерігаємо таку динаміку, що кількість тих, кого ми виписуємо, є більшою, ніж тих, хто потрапляє у міські лікарні», - розповів заступник мера.

З огляду на це, комісія вирішила відновити повноцінне навчання для учнів початкових класів.

«Так, учні 1-4 класів повернуться до шкіл із понеділка. Ми розуміємо, що діти вже довший час перебувають на дистанційному навчанні, тому до Великодня, на 2 тижні вони повертаються до очної форми навчання. Звичайно, що будемо щоденно моніторити ситуацію із захворюваністю», – заявив Андрій Москаленко.

Комісія з ТЕБ і НС також вирішила запровадити окремий режим роботи для закладів громадського харчування, які зараз працюють лише на виніс та непродовольчих ринків.

«До роботи на виніс буде додано можливість роботи за окремим протоколом, який є проговорений і узгоджений - щодо роботи літніх майданчиків і терас. Друге питання: запроваджено також окремий режим роботи непродовольчих ринків - також за окремим протоколом. Упродовж найближчих кількох днів після того, як в понеділок ці зміни вступлять у дію, ми будемо моніторити ситуацію і попередньо плануємо у вівторок або середу знову скликати засідання комісії ТЕБ і НС. Якщо будуть відбуватись порушення цього протоколу, то такі заклади будуть терміново закриті», - пояснив Андрій Москаленко.

Він також додав, що моніторингові групи будуть працювати у посиленому режимі.

«Якщо говорити про літні тераси, то повинна бути відстань між столиками 1,5 метри. Обмежена кількість людей, які можуть там знаходитися, а також карантинні правила, такі як дезінфекція столика, крісел, туалетів. Є чітко визначені 22 пункти, яких потрібно дотримуватись. Протокол, який впроваджувався минулого року, був дещо доопрацьований цього року, зважаючи на цю реальність, яку ми вже пережили. Ми цей протокол обговорили і сьогодні на комісії ТЕБ і НС його перезатвердили. Ми сьогодні спілкувались із Держпродспоживслужбою, поліцією, моніторинговими групами – всі будуть працювати. Особлива увага буде у перші дні, і так само продовжимо у наступні дні, звертаючи особливу увагу на деталі. Дистанція та уникнення зайвої комунікації – це дуже важливо. Сьогодні це все - на вагу людського життя», - підсумував Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: