США можуть за потреби збільшити військовий контингент в Україні

IMG_2373-2
Фото посольства США.

Адміністрація президента США Джо Байдена посилює безпекову підтримку України.

Про це під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром України Денисом Шмигаллем заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін після зустрічі на Яворівському полігоні.

«Десятки тисяч російських військ перебувають біля кордону з Україною і на українській території Криму, і їх чисельність збільшуються. США та наші союзники й партнери по НАТО в Європі глибоко стурбовані цією ескалацією. І на додаток до цього провокаційного накопичення військ уряд Росії продовжує проводити дезінформаційну кампанію, фальшиво заявляючи, що Україна нагнітає напруженість. Хочу чітко заявити, що моя команда в посольстві США і я знаємо з перших рук: Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії. Насправді, Україна продемонструвала чудову стриманість перед лицем залякувань і агресії з боку Росії. Але на тлі російських провокацій важливо пам’ятати, що Україна 2021 року та українські Збройні сили 2021 року значно відрізняються від того, чим вони були у 2014 році», – заявила Крістіна Квін.

Вона додала, що українські Збройні сили стали більш боєздатними, більш професійними, одними з найбільш боєздатних збройних сил в Європі сьогодні.

«Сполучені Штати пишаються тим, що наші спільні зусилля в галузі безпеки стали внеском у досягнення цього вражаючого результату. Наша спільна робота включає підготовку, яку ви проводите тут, у Яворові, яка допомагає перетворити українську армію на таку, що є оперативно сумісною із силами НАТО. Але це лише частина безпекової допомоги на 2 мільярди доларів, наданої Україні Сполученими Штатами з 2014 року, що охоплює широкий спектр заходів із перетворення української армії на дієздатну й ефективну силу, якою вона є сьогодні», – додала Крістіна Квін.

За її словами, адміністрація Байдена продовжує та посилює цю підтримку.

«У березні Міністерство оборони США оголосило новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки на 125 мільйонів доларів, який включає фінансування, військову підготовку, обладнання і консультативну допомогу. Цього фінансового року Конгрес США ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів безпекової допомоги Україні», – розповіла Крістіна Квін.

Вона також додала, що США готові у разі потреби збільшити кількість американського військового контингенту в Україні.

«Ми на постійній основі маємо присутність 160 військовослужбовців американського контингенту, який перебуває тут на постійній основі, і якщо за нашими оцінками потреба зміниться і необхідно буде збільшити – ми розглядатимемо це питання», – пояснила Крістіна Квін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: