Стабілізація без послаблень: на Львівщині знижується кількість хворих у лікарнях

ліжка
Фото з архіву редакції

Заповненість ліжкової мережі у медзакладах області знизилася на 8% з моменту запровадження локдауну на Львівщині.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Шурпяк.

За її словами, зараз у стаціонарах області перебувають 3 168 пацієнтів. З них 220 – у реанімаційних відділеннях, 69 – на апаратах ШВЛ. Завантаженість ліжкової мережі — трохи більше 60%.

«Коли ми запроваджували найжорсткіші карантинні заходи, у нас на той час була заповненість ліжок понад 70%. З того часу в нас додалися 4 медзаклади як такі, що очікують на пацієнтів. Зараз, коли ми бачимо зменшення на 8% завантаженості ліжкової мережі, ми можемо говорити про позитивну динаміку. Можемо говорити про стабілізацію ситуації в області і про те, що карантинні заходи дають свій ефект. Тому закликаємо мешканців і надалі дотримуватися карантинних заходів», – розповіла Ірина Шурпяк.

Водночас про послаблення карантину наразі не йдеться.

«Всі карантинні заходи на території України базуються на певних показниках. Послаблення карантинних заходів може бути лише в тому випадку, якщо ми досягнемо тих показників, які нам дозволять це зробити. У нас залишається високою кількість хворих виявлених за добу, пацієнтів, яких скеровують на самоізоляцію, і все ще завелика завантаженість ліжкової  мережі у лікарнях. Кількість набраних матеріалів для ПДР-тестів нам ще не дозволяє робити позитивних прогнозів. А після вихідних ми матимемо більш детальну інформацію – чи виходимо ми на ті показники, які дозволять нам послабити карантинні заходи», – пояснила Ірина Шурпяк.

Щодо вакцинації, то, за словами Ірини Шурпяк, на Львівщині вона відбувається високими темпами.

«Минулої доби в області було провакциновано 2650 осіб. Цей показник уп’ятеро перевищує середньоукраїнський показник вакцинацій за добу. Львівщина і надалі є третьою в Україні за темпами вакцинації», – розповіла Ірина Шурпяк.

Вона також розповіла про очікування від пілотного проєкту вакцинації мешканців Моршина. Нагадаємо, там сьогодні запускають пілотний проєкт Міністерства охорони здоров’я, який передбачає вакцинацію більшості населення, що дасть можливість створити максимально безпечні умови і можливості перебування тут людей, які приїжджають для відновлення здоров’я. Очікується, що масове вакцинування дасть можливість створити 70% імунного прошарку.

«Ми зможемо побачити найслабші місця, де ми можемо працювати краще і ми також зможемо його масштабувати. Якщо вакцинація пройде, згідно з запланованим графіком і кількістю вакцинованих, ми зможемо цей досвід перенести на інші громади», – пояснила Ірина Шурпяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: