У Львові створять Банк ідей

cdb35c1f7136cbe58b2651e54aa33df7
Фото ілюстративне.

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив тимчасове положення про Банк ідей Львівської міської територіальної громади.

Йдеться про електронний портал для збору цікавих рішень від мешканців.

«По суті, це початок експерименту і більш широкого залучення мешканців до питань розвитку громади. У нас вже активно застосовується Громадський бюджет, слухання, петиції тощо. Це має стати ще одним потужним інструментом», - пояснив директор Інституту міста Олександр Кобзарев.

Банк ідей міста існуватиме у вигляді окремого розділу на сайті міської ради, де мешканці міста та будь-які зацікавлені особи зможуть залишити пропозиції щодо розвитку Львова та можуть бути реалізованими на території МТГ. Це можуть бути ідеї різного спрямування – від благоустрою до креативної сфери.

«Це буде електронний портал для збору інноваційних і цікавих рішень для міста. На початковому етапі мешканці подаватимуть свою ідею. Цю ідею розглядатимуть в Інституті міста і далі передаватимуть ймовірному виконавцю чи розпоряднику коштів для реалізації. Також ми плануємо щокварталу робити спринт-сесії, розглядати ці ідеї на можливість для реалізації. Це не буде щось на зразок Громадського бюджету чи будь-яких інших інструментів, які є у міській раді. Це, фактично, збір інноваційних і цікавих ідей, які не стосуються банальних робіт, таких як ремонт доріг чи облаштування дитячих майданчиків. Йдеться про збір ідей, які зможуть бути реалізовані на території Львівської територіальної громади. В подальшому ми передбачаємо просвітницьку та інформаційну кампанію того, як би то мало виглядати», - додала радниця міського голови Ірина Оршак.

Для подання ідеї потрібно буде заповнити онлайн форму, а саме: вказати назву ідеї, описати суть, очікуваний ефект, інноваційний елемент, економічну чи соціальну ефективність проєкту, є можливість додати необхідні медіафайли. Адміністрування Банку ідей проводитиме Інститут міста. Авторів поданих пропозицій повідомлятимуть про результати розгляду їх ідей/проєктів.

Портал запрацює вже з наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: