У Львівській області помер чоловік щеплений напередодні вакциною від COVID-19

1600979802_0_10_1900_1079_1920x0_80_0_0_a641b7a1f6da02b148252ce90e9c6aeb
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У Львівській області 16 квітня помер чоловік, який напередодні вакцинувався вакциною проти COVID-19 AstraZeneca/Covishield.

Про це повідомив глава ОДА Максим Козицький.

"За інформацією департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, 15.04.2021 року чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/Covishield.
Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19.", - написав він.

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Також Максим Козицький додав, що вакцинація не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин.

Як повідомив Суспільному координатор вакцинації у Львівській області Олег Когут, чоловік вакцинувався у одному з міст Львівщини. За словами медиків, після вакцинації упродовж 30 хвилин він почував себе добре.

"На сьогодні підтверджених випадків смерті через вакцинацію немає. І сказати зараз з чим це пов'язано я не можу. Це є серйозна робота, якою будуть займатися патологоанатоми і лікарі вивчатимуть його стан здоров'я попередній. Вони будуть шукати причину, а потім в нас ще є комісія створена відносно розгляду таких питань і вже на цій комісії прийматиметься відповідне рішення", — сказав Олег Когут.

Комісія має надати свої висновки упродовж 2-3 тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: