У Санкт-Петербурзі ФСБ Росії затримала українського консула

62782ad-2
Фото: УП

Федеральна служба безпеки Росії затримала у Санкт-Петербурзі українського дипломата, консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті ФСБ 17 квітня, інформує Радіо Свобода.

У ФСБ заявили, що дипломата затримали 16 квітня «під час зустрічі з російським громадянином при отриманні інформації закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ Росії».

«До іноземного дипломата будуть застосовані заходи, відповідно до норм міжнародного права», – йдеться в повідомленні. Що це за заходи – в ФСБ не уточнили.

Доля росіянина, про якого йдеться в повідомленні, не розкривається.

Як передає УП, росіяни зробили вигляд, що не впізнали представника українського консульства Олександра Сосонюка, коли затримували його 16 квітня у Санкт-Петербурзі.

"Вчора ми стикнулися фактично з нападом правоохоронних органів РФ на нашого співробітника. Вони зробили вигляд, що не впізнали представника українського консульства. Ми абсолютно не сприймаємо подібний шантаж і практику провокацій, яка стає дедалі грубішою. Обов’язок нашої держави - зробити все можливе для безпеки закордонних дипломатичних установ, навіть якщо йдеться про установи у державі-агресорі. Водночас, якщо російська сторона оголосить нашого співробітника персоною нон-грата, ми будемо змушені так само дієво реагувати на цей провокативний крок з боку РФ", - заявив заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.

Наразі дипломата звільнено, але Москва заявила, що перебування українського консула Олександра Сосонюка в Росії "небажане" і йому рекомендовано покинути країну протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: