Британські бойові кораблі увійдуть у Чорне море

456c2aa-image
Фото: УП

За повідомленням засобів масової інформації, у травні до Чорного моря вирушать два кораблі Королівського флоту Британії.

Про це повідомляє УП, з посиланням на The Sunday Times.

Есмінець типу 45, озброєний зенітними ракетами, та протичовновий фрегат типу 23 залишать авіаносну групу Королівського флоту в Середземному морі та вирушать через Босфор до Чорного моря.

Розміщення кораблів біля узбережжя України має на меті продемонструвати солідарність з Києвом та союзниками НАТО після того, як президент Байден скасував відправку двох американських військових кораблів до Чорного моря минулого тижня, остерігаючись ескалації кризи внаслідок нарощування російських військових.

Для підтримки кораблів у стані готовності перебуватиме флагманське судно "Королева Єлизавета" з гелікоптерами для боротьби з підводними човнами та винищувачами-бомбардувальниками F35B на борту.

За повідомленням ЗМІ, це судно залишиться у Середземному морі, оскільки перебування кораблів такого типу в Чорному морі забороняє міжнародна угода.

Як повідомляв УНН, 17 квітня відразу два великих десантних кораблі Північного флоту Росії - "Олександр Отраківський" і "Кондопога" пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря.

За наявною інформацією російські кораблі прямують у Севастопіль.

За інформацією російських ЗМІ, в даний час в Середземному морі знаходяться ще два ВДК Балтійського флоту - "Калінінград" і "Корольов". В кінці березня вони зайшли туди, пройшовши протоку Гібралтар.

Раніше Чорноморський флот РФ заявив, що 15 кораблів Каспійської флотилії перебазовано в Чорне море на навчання.

Ще раніще Росія перебазувала штурмовики Су-25СМЗ зі Ставропольського краю на аеродроми захопленого нею Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: