Фільм львівських режисерів покажуть на кінофестивалі у Канаді

3_1618563032_1920x1080_1_0
Фото: пресслужба ЛОДА

Стрічка «Молитва до Митрополита», відзняту львівськими режисерами Сашком і Дариною Балабаїв, відібрана для показу на міжнародному кінофестивалі в Канаді.

Про це повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Фільм був відібраний у 2018-му для показу на міжнародному кінофестивалі «Ascendance International film festival». Фестиваль відбудеться в травні цього року в м. Пікерінг (Канада).

У «Молитві до Митрополита» розповідається про українських митців, які своїми роботами долучилися до придбання нової гонти для Свято - Іванівської лаври,  що розташована на пагорбах львівського скансену — Львівського музею архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Фото: ЛОДА

«Як і в часи Митрополита Андрея Шептицького, художники, скульптори, музиканти та інші творчі люди об’єдналися задля великої справи – збереження культурної спадщини України. Це символічне відродження культури меценатства та привернення уваги до унікальних пам’яток Львівщини, яке вдалося зафільмувати кінорежисерам Сашку та Дарині», - сказано в повідомленні.

Робота над фільмом тривала майже рік, був зібраний унікальний матеріал. Інтерв’ю з митцями та їх мудрі думки, висловлені в процесі роботи над картинами, розповідь про їх творчість та життя, історія їх мистецького шляху – все це передає неповторну атмосферу та духовну складову героїв  фільму. Митці, які брали участь у фільмі - Тарас Лозинський, Петро Сметана, Любов Сорока, Михайло Яськович, Ігор Чуба та Андрій Чуба, Олександр Гончарук, Андріян Леськів та інші. Зйомки фільму, монтаж і пост продакшн фільму режисери робили безкоштовно, переклад англійською здійснили залучені волонтери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: