Шантаж РФ та подробиці затримання українського консула (відео)

Snimok-yekrana-2020-06-15-v-08.15.58
Євгеній Єнін. Фото з відкритих джерел.

Заступник голови МЗС розповів, навіщо Росія влаштувала провокацію з консулом та повідомив подробиці його затримання.

Про це інформує «Україна 24».

У МЗС України заявляють, що з боку Росії є «певний шантаж» через рішення України вислати одного з радників посольства Росії в Києві на прізвище Черніков після того, як РФ вирішила вислати українського консула в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка.

«Старший дипломат – це один з радників посольства Росії в Києві, його прізвище Черніков. Відповідна нота буде направлена російському посольству завтра зранку», – сказав Євгеній Єнін.

За його словами, Україна почули певний шантаж з російського боку.

«Нам закидають, що якщо ми будемо наголошувати на оголошенні персоною нон-грата саме співробітника посольства, а не одного з консульств, то вони будуть змушені оголосити персоною нон-грата співробітника нашого посольства в Москві», – пояснив заступник глави МЗС України.

Дипломат розповів, що за наявною інформацією, відповідна людина зателефонувала українському консулу і попросила про особисту зустріч за кавою. Після цього почала діставати з сумки якісь незрозумілі диски. Після цього наш консул лише встиг сказати: припиніть цю провокацію. І тут же був затриманий.

«Ті дані, які, за твердженнями російської сторони, нібито шукав наш консул, є у відкритому доступі, і за вельми скромну плату можна отримати всю персональну інформацію стосовно будь-якого громадянина РФ.

Очевидно, всі ці ситуації з висилкою російських дипломатів як зі США, так і з Чехії, а упереджувальну інформацію росіяни мали, якось треба пояснити власному суспільству. З тим, щоб додати ще про образ ворога з боку України, вийшли на відповідні провокації. Оскільки всі події, які передували цьому абсолютно незаконному затриманню і все після, те відео, яке ми побачили, абсолютно не є переконливим».

За словами Єніна, цивілізованому світу треба звикати до того, що російська дипломатіє є продовженням діяльності спецслужб у гібридній війні.

Також він назвав «абсолютно не переконливим» відео затримання Сосонюка, оприлюднене ФСБ РФ.

Відео з YouTube

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: