У Львові вирішили, як святкуватимуть Великдень

IMG_1458

Рада Церков міста Львова надала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій щодо святкування Вербної (Квітної) неділі та Великодня.

Як передають у пресслужбі мерії, як і торік, вірянам пропонують утриматись від відвідин церков, а провести святкові дні вдома.

Духовенство Львова рекомендує перебувати молитовно вдома, в режимі онлайн, також буде можливість освятити страви чи вербне галуззя онлайн після прочитання відповідних молитов.

«Якщо, все ж таки, люди підуть до церкви на Вербну неділю чи на Великдень, то рекомендовано перебувати більше на вулиці, сподіваємося, погода цьому сприятиме. В самій церкві відстань між людьми має бути не менше 1,5 метра, люди, звичайно ж, повинні дотримуватися всіх карантинних норм – маска, дезінфекція рук. Також буде прохання до духовенства чи відповідальних осіб у церквах контролювати кількість людей біля самого входу у храм. Щодо пошанування церковних атрибутів – а ми маємо в ці дні і підхід до Плащаниці, то теж прохання до людей щоби вони підходили, дотримуючись дистанції та всіх карантинних норм. Пошанування буде здійснюватися земним поклоном без цілування святих ікон», - зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Важливо, що освячення верби чи пасхальних наборів здійснюватиметься винятково на вулиці з дотриманням дистанції. Також є рекомендація тим парафіям, які є поряд з парками чи скверами, освячувати вербу чи страви там, позак, зі слів медиків, на свіжому повітрі складніше заразитися.

Щодо інших богословських і канонічних питань, настоятелі церков вже будуть безпосередньо інформувати своїх парафіян.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: