В Україні створять лабораторії для розробки вакцин

корона е
фото ілюстративне

Президент Володимир Зеленський закликав якомога швидше підготувати сучасну лабораторію для розробки вакцин і ліків в Україні.

Про це він сказав на селекторній нараді щодо боротьби з пандемією коронавірусу, повідомляється на сайті Офісу Президента.

«Нам потрібно зібрати наші світлі голови і забезпечити їм умови роботи на рівні західних фахівців. Україні потрібна така лабораторія не тільки за часів цієї пандемії. В цілому це може стати виходом на виклики майбутнього», – зазначив президент.

Також повідомляється, що з метою створення такої лабораторії цього року в Державному бюджеті було закладено 100 млн грн. Міністерство охорони здоров’я шукає шляхи для вирішення цього завдання.

У МОЗ також доповіли про роботу над планом закупівлі вакцини від COVID-19 і вакцинацією населення. Уряд планує провакцинувати до 70% дорослого населення до кінця року.

Нагадаємо, Україна почала вакцинувати населення від коронавірусу 24 лютого. 23 лютого в Україну прибула партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, розробленої Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca. 25 березня в Україну прибула перша партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech, використовувати її почали 13 квітня.

16 квітня в Україну доставлен​​першу партію вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer-BioNTech.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: