СБУ заблокувала масштабне розкрадання дизпального на Укрзалізниці

d7448784e98391daa30bc08ec44fb1d3
Фото: СБУ

СБУ викрила масштабний механізм розкрадання дизельного пального в АТ «Укрзалізниця». Оперативники встановили, що «схема» існувала у більшості структурних підрозділів, а збитки від цього механізму можуть сягати десятків мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Задокументовано, що функціонування корупційного механізму не припинялось навіть в умовах критично низьких залишків дизпалива на залізниці», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, у ході проведення перевірок співробітники СБУ спільно з представниками офісу безпеки АТ «Укрзалізниця» виявили значні порушення в одному із структурних підрозділів регіональної філії «Південна залізниця».

«Правоохоронці отримали докази причетності керівництва цього підрозділу до розкрадання пального. Щоб приховати виявлені факти, зловмисники запропонували хабар представнику офісу з безпеки АТ «Укрзалізниця» ‒ керівнику ревізійної комісії», — повідомляє СБУ.

Як зазначається, оперативники спецслужби затримали у Харкові організатора схеми під час передачі всієї суми неправомірної вигоди. Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

У пресслужбі також запевнили, що СБУ спільно з АТ «Укрзалізниця» продовжує вживати заходи із недопущення зриву перевізного процесу на залізничному транспорті через брак дизельного пального.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: