США дають 155 мільйонів доларів на розвиток України

сша

Сполучені Штати Америки через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про надання Україні додаткового фінансування на розвиток у розмірі 155 млн доларів.

Про це повідомляється на урядовому порталі.

«У тісному партнерстві з Урядом України USAID спрямовуватиме свою діяльність на покращення життя українців. Додаткові ресурси будуть використані в цьому році для вирішення низки ключових питань у різних сферах розвитку України», — ідеться у повідомленні.

На підтримку зростання економіки та поліпшення стану здоров’я українців буде виділено 34 млн доларів. Фінансування стосується заходів у таких сферах:

  • відновлення України після пандемії COVID-19 шляхом поліпшення якості основних медичних послуг для українців;
  • підвищення прозорості та розширення економічних можливостей в енергетиці, сільському господарстві та фінансовій галузі, аби сприяти зростанню довіри з боку інвесторів, залученню інвестицій та підвищенню економічної стійкості малого і середнього бізнесу;
  • надання допомоги у розвитку земельного ринку як рушія економічного зростання та для надходження інвестицій в аграрний сектор.

Також кошти будуть спрямовані на вдосконалення заходів із протидії корупції. На ці цілі виділено 14 млн доларів, які підуть на:

  • підтримку реформ та забезпечення захисту антикорупційних інституцій з метою протидії вкоріненим інтересам, аби всі ресурси України використовувалися на благо її народу;
  • зменшення обсягів корупційних дій у сфері охорони здоров’я та надання Україні допомоги у закупівлі життєво необхідних лікарських засобів з метою скорочення неофіційних виплат з боку пацієнтів та забезпечення доступу до якісних медичних препаратів за нижчою ціною;
  • підтримку подальшого розвитку платформ електронного врядування, які спрощують доступ громадян до послуг та оптимізують процес отримання ними пенсій, виплат по безробіттю.
  • На протидію російській агресії виділено 63 млн доларів.
  • На зміцнення демократії та врядування виділено 44 млн доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: