Стрічка про автора колядок і видатного українця з'явилась у вільному доступі (відео)

_1618928656_613x321.69834710744_3_0_nw

19 квітня відбулась прем'єра документального фільму про видатного українця, священника УГКЦ, композитора, дириґента, громадського діяча Остапа Нижанківського. Уже сьогодні стрічку можуть переглянути всі охочі безкоштовно.

«Кіно створила команда проєкту «Історична правда» спільно з громадською організацією Collegium Management та Львівським органним залом», - повідомили в пресслужбі облдержадміністрації.

У фільмі розкриваються не лише основні віхи життя Остапа Нижанківського, а й порушується питання про те, що завадило композитору та автору відомих колядок, який більшість свого життя служив священником, стати професійним музикантом.

Фільмування відбувалися у Львові та Стрию, зокрема у Музеї Нижанківського, музеї-домі Івана Франка, музеї Станіслава Людкевича, Шевченківському гаю, Львівському органному залі.

Режисер – Петро Колодій, ведучий - Вахтанг Кіпіані, продюсерка та авторка сценарію - Ольга Мовчан.

Творці поспілкувалися з десятком експертів, залучили кількох акторів, щоб зобразити художню реконструкцію життя головного героя.У фільмі використані композиції авторства та обробки Остапа Нижанківського. В головних ролях Володимир Антонов, Юрій Наконечний, Юрій Ґазієв, Мар'яна Яцишин, Станіслав Кирилов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: