На Львівщині перевірять значне здорожчання продуктів

продукти
фото ілюстративне

Станом на середину квітня нинішнього року в області значно зросли ціни на м'ясо-молочні продукти і «борщового» набору у порівнянні із аналогічними показниками торік.

Про це під час наради 21 квітня говорили в ГУ Держстатистики у Львівській області.

Там зазначають, що ціна на лікарські засоби та засоби медичного призначення майже не змінилась.

Разом з тим на ринку суттєво зросла ціна на соняшникову олію та цукор. Тут вартість піднялась на понад 90%. Зросло в ціні також паливо: бензин А-95, дизельне пальне, газ скраплений для автомобілів.

Як зазначили у територіальному відділенні Антимонопольного комітету України, такі тенденції зростання є загальноукраїнськими, а монополія на ринку цих груп товарів відсутня.

За підсумками наради, АМКУ проведе моніторинг цін роздрібних мереж про закупівельні та роздрібні ціни на соціально-значущі товари у Львівській області та провести аналіз суттєвого зростання цін на такі товари. Окрім того, проведуть дослідження стану конкуренції на ринку закупівлі соціально-значущих товарів в області та вжити заходів по приведенню базових закупівельних цін на товари до економічно обгрунтованого рівня. Роздрібним мережам рекомендуватимуть знизити націнку на соціально значущі товари.

Нагадаємо, що щоденний моніторинг цін на соціально значущі товари в області проводять з березня 2020 року. Це зумовлено необхідністю стабілізації ситуації у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: