На Львівщині створять новий парк

парк55
фото ілюстративне

21 квітня, на засіданні постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради розглянули питання збільшення площі природно-заповідного фонду Львівської області за рахунок розширення території парків.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Зокрема, погоджено створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Міський парк відпочинку «Здоров’я» у м. Золочеві на площі 23,44 га. Заповідний об’єкт оголошується з метою збереження парку відпочинку, який сформовано у середині ХХ ст у заплаві річки Млинівка. У південній частині парку розташований став із островом. Водойма є важливою екосистемою для проживання водно-болотних птахів, зокрема, для їх зимівлі.

На території виявлено зростання 49 видів та форм деревно-чагарникової рослинності, а під наметом листяних дерев виявлено місцезростання виду, включеного до червоної книги України - булатки великоквіткової.

Дослідження та наукове обґрунтування підготовлено фахівцями національного природного парку «Північне Поділля».

Також комісія підтримала зміну меж і площі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський» у м. Львові  з 35,66 га до 47,19 га. Дослідження, обґрунтування та експертний висновок підготовлено науковцями Інституту екології Карпат НАН України і Національного університету «Львівська політехніка».

Таким чином, загальна площа природно-заповідного фону Львівської області може збільшитися на 34,97 га.

«Питання збереження цінних природних комплексів та впорядкування існуючих об’єктів природно-заповідного фонду є пріоритетним для департаменту екології та природних ресурсів», - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: