У Львові розпочали демонтувати барельєфи на Монументі Слави

IMG_9498-630x420
Фото з архіву редакції

Цього понеділка у Львові розпочались роботи з демонтажу барельєфів на Монументі Слави, що на вулиці Стрийській.

Як повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко, що облаштують на томість визначатимуть під час архітектурного конкурсу.

Перший експонат уже перевезений у музей «Територія терору».

Він також зазначив, що робота поділилась на кілька етапів. Перша стадія —дослідження, яким саме чином відбуватиметься демонтаж, позаяк в роботі виникли певні трудощі. На другому епаті демонтуватимуть самі конструкції плит згідно з окремим проєктом.

Фото: ЛМР

«Скільки часу триватимуть усі роботи, ще не відомо, бо роботи складні», - розповів Москаленко.

Нагадаємо, питання щодо експонування пам'ятника Монумента Слави на вулиці Стрийській у міськраді розглядали в травні 2017-го року, розглянувши звернення Почесного громадянина міста Львова, письменника, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, учасника національного та правозахисного руху, політв’язня радянських таборів Ігоря Калинця.

Через рік виконком затвердив  рішення «Про вжиття заходів з усунення аварійності Монумента бойової слави радянських збройних сил на вул. Стрийській», згідно з яким якого Галицька районна адміністрація визначена замовником проведення першочергових протиаварійних робіт Монументу Слави.  Ідеться про стелу, заввишки 30 метрів, де було виявлено гостро аварійні елементи. Демонтаж стели розпочали у 2019 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: