У Львові запустили інтерактивну карту якості повітря

повітря5

21 квітня, команда проєкту міських досліджень ЛУН Місто та Львівська міська рада запустили інтерактивну карту якості повітря ЛУН Місто Air Львів. Мешканці можуть перевірити рівень забруднення повітря у місті в реальному часі.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

«30% хвороб залежать від якості повітря, тому ми хочемо, щоб у Львові повітря було найкращої якості. Ми сьогодні маємо 15 таких поінтів, де вимірюється повітря онлайн, і це все є в мережі. Наше завдання – дійти до 100 таких точок, а це громадська ініціатива, але поза тим, ми маємо професійні станції, навіть міську лабораторію, яка виїжджає і вимірює якість повітря. Наша мета – Львів номер один для якості життя, найкраще повітря. Як після дощу, коли ти виходиш і хочеться дихати, так у нас має бути і зранку, і ввечері. Тому всі підприємства, які працюють, повинні бути обладнані відповідними датчиками, щоб кожен мешканець нашого міста міг це побачити. З іншого боку, будівельні компанії, які планують своє будівництво, тепер будуть вимушені мати такі датчики, і мешканці також будуть бачити наскільки якісне повітря у районі, де вони захочуть купити помешкання. Ініціатива прекрасна, ми її підтримуємо.

Ми маємо закуплені наші стаціонарні, професійні датчики, які набагато більше дають показників. А сьогодні ми говоримо про громадську ініціативу, яка вигідна для тих, хто будує і хоче продавати житло. Але ми розширимо цю ініціативу, будь-яке виробництво, яке є у Львові, повинно показувати, що воно є безпечне, що не викидає в атмосферу шкідливих викидів. Цей датчик коштує не дорого – 1,5 тис грн», - прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Так, станом на зараз у місті встановлено 15 станцій, які щосекунди моніторять стан якості повітря та відображають дані на інтерактивній карті. Більшість станцій розмістили у себе волонтери, а також 3 станцій розміщені на міських локаціях: Львівська міська рада (пл. Ринок, 1), Lviv Open Lab (просп. Червоної Калини, 58), Startup Depot (муніципальний стаптап інкубатор, вул. Весняна, 4).

Користуватися картою просто. Дані зі спеціальних станцій, що розставлені по всьому місту та у передмісті, надходять на сервер і відразу потрапляють на карту. Користувачу достатньо перейти за посиланням і подивитися на колір позначок: якщо вони зелені – можна не переживати, повітря безпечне; якщо колір зміщується у бік червоного – справи гірші і варто відкласти тривалу прогулянку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: