Львівщина може вийти з «червоної» зони наступного тижня

зони

Львівщина може претендувати на вихід з «червоної» зони уже на початку наступного тижня.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Якщо динаміка, яка відзначається цього тижня, буде продовжуватися, Львівщина може претендувати на вихід з «червоної» зони на початку наступного тижня», – розповів Орест Чемерис.

Зокрема, спостерігається зменшення кількості госпіталізованих – менше 60 осіб на 100 тисяч населення.

«Але попри те, що кількість хворих об’єктивно зменшується, стан вже госпіталізованих пацієнтів залишається важким. Переважно це особи молодого віку, без супутніх патологій, усі – кисневозалежні», – розповів Орест Чемерис.

Він додав, що за показниками, за якими визначається рівень епідситуації на певній території, станом на сьогодні два показники з трьох, а саме: кількість госпіталізованих протягом останніх семи днів (60%) та кількість пацієнтів на ліжках, забезпечених киснем (63,7%), перебувають на межі норми, адже критичний показник – це 65%.

Водночас ситуація може погіршитися після Великодніх свят.

«Ми бачимо високу динаміку щоденних нових випадків захворювання, тому маємо дотримуватися правил карантину, особливо в період Великодніх свят. Потрібно носити маску, уникати місць масових скупчень людей і пам’ятати, що якщо ми хочемо святкувати Великдень, то повинні обмежити себе в спілкуванні, щоб не наражати і себе, і своїх близьких на небезпеку», – наголосив директор департаменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: