На Львівщині школи відновлять повноцінне навчання у початкових класах

навч

ЛОДА рекомендує відновити повноцінне навчання для учнів 1-4 класів.

Таке рішення прийняла на позачерговому засіданні обласна комісія з ТЕБ і НС з огляду на зменшення рівня захворюваності.

«Спостерігається зниження на 26,8% кількість випадків захворювання у порівнянні з попереднім тижнем. Проте перевищення середньообласного показника залишається у Львівському районі на 47,2%. Львівщина залишається у «червоній» зоні за показниками коефіцієнту виявлення нових випадків інфікування. Зараз нас відмежовують від норми кілька десятих відсотка і також завантаженість ліжок з киснем ще незначно перевищує норму. Якщо у нас буде спостерігатися така тенденція і впродовж кількох днів за цими показниками ми не вийдемо за межі рекомендованих, то ми маємо шанси вийти з «червоної» зони», – пояснила директорка обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко.

Директор департаменту освіти ЛОДА Олег Паска запропонував відновити очне навчання для 1-4 класів, позашкільних закладів та запровадити змішану форму навчання для закладів профтехосвіти.

«Для учнів молодших класів дистанційне навчання є неефективним. Тому є прохання, щоб молодші класи відновили очне навчання, та позашкілля – там лише 23 заклади. Також є прохання запровадити змішане навчання для закладів профтехосвіти – у них зараз час практики, а без неї в них будуть проблеми. Тому лекції - дистанційно, а практика – очно. Щодо всіх інших - ще тиждень потрібно моніторити ситуацію», – пояснив директор департаменту освіти Олег Паска.

Він додав, що 6100 працівників освіти області з 35 тисяч уже провакциновані.

Водночас, як розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, у місті вже провакциновано близько 85% працівників шкіл та садочків.

«Залишається орієнтовно 15%. Очікуємо надходження вакцини і, думаю, в понеділок ми цей процес завершимо», – розповів Андрій Москаленко.

Водночас у ЛОДА занепокоєні можливим підвищенням рівня захворюваності після великодній свят.

«Якщо будуть порушуватися правила карантину, зокрема при сповіді, причасті, буде скупчення людей під час свят, то ці показники можуть зрости. Тому хотілося б, щоб комісія рекомендувала настоятелям храмів виконувати рекомендації щодо карантинних норм – масок, соціальної дистанції. Також потрібний посилений епіднагляд за всіма пацієнтами з ознаками ГРВІ, щоб ми знали чи це коронавірус, чи інше захворювання», – заявила Наталія Іванченко.

При цьому вона згадала про ситуацію, яка склалася після Різдвяних свят.

«Спочатку все трималося і було добре, а потім ми отримали величезну хвилю, яка розпочалася наприкінці січня - на початку лютого. Тому небезпека є, якщо ми не будемо уважно спостерігати за дотриманням всіх карантинних обмежень, ми можемо мати погіршення ситуації. Наразі кількість провакцинованих є невеликою, це близько 40 тисяч мешканців області, поряд з цим є мешканці, які хворіють вже вдруге або й втретє, також змінюються генетичні штами коронавірусу», – наголосила Наталія Іванченко.

Відтак, комісія погодила пропозицію департаменту освіти, щодо послаблення карантину у навчальних закладах. ЛОДА також рекомендуватиме посилити заходи безпеки під час богослужінь у храмах.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: