Топ-8 фільмів з неочікуваною розв'язкою

8266
Фото з відкритих джерел.

Серед багатьох фільмів, більшість з яких мають передбачуваний сюжет, є справжні шедеври, які можуть повністю розбити стандартний сценарій.

Такі фільми лоскочуть нерви і надовго залишаються в пам’яті.

1. «Немислиме» (2010 рік)

Кадр з фільму.

  • Жанр: трилер.
  • Країна: США.

Терорист – американець, ветеран війни в Іраку, який прийняв іслам, заявляє в своєму відеозверненні, що виготовив і заклав три ядерні бомби в трьох американських містах. Але протягом доби з моменту цього звернення його захоплюють військові США. Спеціального агента ФБР гелен Броуді направляють на секретну базу з метою дізнатися місцезнаходження цих бомб.

До моменту її прибуття на місце терориста вже катують, але без результату і поки тільки «законними» методами. Тоді було вирішено задіяти якогось агента «Ейч», ветерана спецпідрозділів. Він же і буде безпосереднім виконавцем, призначеним головним штабом для того, щоби добути інформацію про бомби. Методи його тортур не назвеш гуманними, але вони дієві. Щоби зламати волю терориста, «Ейч» повинен буде зробити немислиме. Але чи готова до цього влада?

Головне питання фільму: мета виправдовує засоби?

2. «Хто я – жодна система не є безпечною» (2014 рік)

Кадр з фільму.

  • Жанр: кібертрилер.
  • Країна: Німеччина.

У центрі сюжету юний комп'ютерний геній з Німеччини, який отримує запрошення вступити до лав антиурядової хакерської організації, учасники якої хочуть, щоб їх спрямована проти байдужої більшості діяльність була помічена на міжнародному рівні. Вони здійснюють не один десяток серйозних зломів, і незабаром про них починає гудіти весь світ. Ось тільки увійшовши в кураж, головний герой з друзями не помітили, як перейшли небезпечну межу, і тепер за ними полюють.

3. «Притулок» (2007 рік)

Кадр з фільму.

  • Жанр: містика, драма.
  • Країна: Іспанія, Мексика.

37-річна Лаура разом із своїм чоловіком Карлосом та їхньою дитиною Симоном переїжджають у старий непрацюючий сиротинець, де виховувалася сама Лаура, і вирішують відтворити минуле, організувавши притулок для дітей з різними відхиленнями, але на святі відкриття за загадкових обставин зникає Симон, а до цього Лаура бачила серед гостей дивного хлопчика з мішком на голові.

Після зникнення Симона організовуються пошуки, проте це не приносить результатів. За цей час у будинку відбуваються дивні речі, які і наштовхують Лауру на розгадку зникнення сина. Лаура запрошує до хати медіума, який під час сеансу бачить безліч дітей, що мучаться і кричать. Тоді Лаура, згадуючи, як грала із Симоном, на перший погляд, у дитячу гру, вирішує знову зіграти в неї, намагаючись знайти хлопчика.

4. «Пам’ятати» (2015 рік)

Кадр з фільму.

  • Жанр: драма, трилер.
  • Країна: Канада, Німеччина.

Історія викриття і самовикриття злочинця, який втратив зв'язок з дійсністю і багато років жив чужим життям. Старий Зів, який пережив Голокост, дізнається, що колишній нацист і вбивця його сім'ї доживає свій вік в Америці. У старого хвороба Альцгеймера і пам'ять, як у рибки, тому його товариш Макс Розенбаум, прикутий до інвалідного крісла, пише йому керівництво і детальний план дій. Зів відправляється на пошуки людини, що зруйнувала його життя, з величезним бажанням помститися.

5. «Дівчина в тумані» (2017 рік)

Кадр з фільму.

  • Жанр: трилер.
  • Країна: Франція, Італія, Німеччина.

Холодної зимової ночі психіатра Аугусто Флореса терміново викликають на роботу, щоб обстежити інспектора Фогеля, який потрапив у аварію. Інспектор нічого не пам'ятає, на місці аварії ніщо не вказує на її причину та на її жертв, проте сорочка Фогеля у плямах свіжої крові, і ця кров не його. У ході бесіди починає вимальовуватись ланцюг неймовірних подій, що почалися місяць тому.

Флешбек. Загублене в Альпах сонне містечко, різдвяний вечір, туман. 16-річна рудоволоса дівчина Анна Лу, вийшовши з дому, до святково прикрашеної церкви так і не дійшла. Немає ні тіла жертви, ні будь-яких слідів боротьби, ні свідків — нічого. Незабаром у місті з'являється інспектор Фогель, зірка розшуку, фахівець з упіймання маніяків і серійних убивць.

6. «Фокус» (2015 рік)

Кадр з фільму.

  • Жанр: кримінальна трагікомедія.
  • Країна: США.

Досвідчений і дуже обдарований шахрай бере під своє крило починаючу злодійку. Використовуючи свою розкішну зовнішність і гострий розум, красуня-блондинка робить неабиякі успіхи в цьому нелегальному бізнесі. Незабаром між героями починається бурхливий роман. Однак любовний зв'язок завжди заважав специфічній роботі, тим більше, що на кону – велике діло. Якщо героям вдасться не змішувати почуття з роботою, то вони зможуть забезпечити себе на все життя, але чи так це просто, як здається?

7. «Екзамен» (2009 рік)

Кадр з фільму.

  • Жанр: психологічний трилер.
  • Країна: Велика Британія.

Сюжет картини оповідає нам про фінальне випробування, до якого дісталися вісім претендентів на посаду в одній престижній компанії. Всі учасники потрапляють у зачинену кімнату, у кожного на рука є аркуш паперу, на якому написано одне єдине питання. Єдина вимога такого випробування – це дотримання цілковитої тиші. На виконання завдання дається всього 80 хвилин. Але, як виявляється, аркуш паперу порожній, і цей тест випробовує психіку людей у закритому просторі.

8. «Будинок проклятих» (2014 рік)

Кадр з фільму.

  • Жанр: трилер.
  • Країна: США.

Едвард Ньюгейт – молодий французький лікар, який завжди цікавився психологією і різними психічними розладами, в результаті чого вибрав для себе відповідну спеціальність. Одного разу він вирішує пройти стажування в психіатричній клініці Стоунхерст, щоб набратися необхідного для подальшої роботи досвіду. Директор лікарні Чарльз Грейвз з радістю приймає молодого чоловіка в свою команду і повністю вводить його в курс справи, розповідаючи про пацієнтів і методики їх лікування.

Незабаром Едвард стає свідком низки смертей, які доктор Грейвз вважає самогубствами, з чим молодий лікар просто не може погодитися. Почавши власне розслідування, Ньюгейт з'ясовує, що Чарльз є шахраєм, а справжній директор лікарні – Бенджамін Солт. Крім цього, він дізнається про те, що персонал клініки знаходиться в ув'язненні, після чого у нього залишається тільки одне питання – хто всі ці люди, які керують лікарнею?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: