У Львові підготували виставку до 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи

архів3

До 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи Державний архів Львівської області підготував виставку «Чорнобильська катастрофа на сторінках пам’яті Львівщини».

Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Виставка містить низку документів, зокрема, узагальнені дані про прибулих із зони ЧАЕС у Львівську область станом на 28.07.86 р., клопотання «Про виділення квартир під сімейні гуртожитки у Сихівському житловому масиві для працівників Чорнобильської АЕС», постанова «Про надання дозволу на заселення будинку виробничого об’єднання «Укрзахідвугілля» працівниками Чорнобильської дільниці Міненергоремонт», газетні статті: «Чорний біль», «Дзвони Чорнобиля», «Про хід виконання невідкладних заходів по ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи» та інші.

«Катастрофа змінила життя мільйонів українців, ця трагедія і дотепер залишається болючою раною. Варто пам’ятати про подвиг та самопожертву ліквідаторів аварії, які йшли у радіаційне пекло, врятували нас та закрили собою світ від поширення радіації», - наголошує Ірина Мартенс, директор Державного архіву Львівської області.

Виставку можна переглянути онлайн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: