Майже 2 тис львів’ян вийшли на толоку перед Вербною неділею

img6654-17574307
Фото: ЛМР

Сьогодні, 24 квітня, у Львові та населених пунктах Львівської МТГ відбувається прибирання до Великодніх свят. Посадовці Львівської міської ради також взяли участь у толоці.

Зокрема, до очищення території на Янівському цвинтарі долучився міський голова Львова Андрій Садовий зі сином Антонієм. А для усіх охочих створена спеціальна інтерактивна карта, де є інформація про локації, зокрема важкодоступні території, які особливо потребують прибирання, повідомляє ЛМР.

«У нас була дискусія, чи проводити в цьому році толоку. Багато людей починали говорити, що коронавірус, пандемія, тому не мали бажання працювати. Але ми маємо пам’ятати, що будь-яка пандемія передбачає у боротьбу із нею чистоту і порядок. Тому все-таки багато людей сьогодні вийшло, зокрема і працівники міської ради, і в принципі небайдужі львів’яни. Департамент «Адміністрація міського голови» взяв, до прикладу, прибирання території Янівського цвинтарю, де поховані наші Січові Стрільці. Це дрібна робота, але її треба зробити. Я переконаний, що кожна праця має свій сенс.

Маю також прохання до усіх львів’ян: не приносьте на цвинтарі квіти з пластмаси, штучні квіти. Нехай краще усе буде натуральне. Для людей, які там, на небі, пластик не потрібен, його не має бути», - зазначив мер.

Додамо, що прибирання відбувається із дотриманням карантинних обмежень.

«Ми толоку проводили і в п`ятницю, і в суботу. Були залучені підприємства, установи, організації. Толока проведена у запланованих місцях. Багато сміття зібрали у кульки, будемо його сьогодні забирати, також розкрижували дерева, де необхідно було. Люди вийшли, поприбирали і за це велике дякую, що допомогли підготувати місто до Великодніх свят. Всі заплановані місця ми прибрали», - прокоментувала Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

За словами Ірини Маруняк, станом сьогодні на обід до прибирання у місті було залучено понад 1700 осіб, ще 420 людей прибирали у парках, висаджено 52 дерева, зібрано 737 м куб сміття, також на переробку скеровано розкрижовані гілки дерев — 749 м куб. До прибирання активно долучились активісти, мешканці, депутати Львівської міської ради. Загалом прибрано 70% територій цвинтарів. Цю роботу буде продовжено у понеділок.

Над прибиранням міста після зимового періоду також працюють комунальні служби, очищують прибудинкові території від сміття, прибирають під’їзди. Мешканці можуть долучатись, прибравши власні прибудинкові території, дитячі майданчики чи висадивши квіти.

Для зручності львів’ян, управління екології та природних ресурсів спільно з районними адміністраціями напрацювало інтерактивну карту, на якій зібрано місця, зокрема важкодоступні території, які особливо потребують прибирання:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: