Протягом минулої доби окупанти на Сході 20 разів порушували "тишу"

940ec93-0
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Російсько-окупаційні війська і надалі ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.

З початку цієї доби було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, повідомляє прессдужба Операції об'єднаних сил.

Зокрема, неподалік населених пунктів ТРОЇЦЬКЕ та ЛЕБЕДИНСЬКЕ російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій наших захисників зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Поблизу населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ окупанти вели вогонь у бік позицій наших захисників з ручних протитанкових гранатометів. У напрямку населеного пункту ПІСКИ противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Протягом минулої доби, 23 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 20 порушень режиму припинення вогню, з яких 19 обстрілів та 1 дистанційне мінування.

Зокрема, неподалік населених пунктів НОВОСЕЛІВКА, НОВГОРОДСЬКЕ та ШУМИ противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120-го та 82-го калібрів, а біля ВОДЯНОГО – ще й з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У передмісті АВДІЇВКИ, ПІСКІВ та МАР’ЇНКИ російські окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі населеного пункту ПІВДЕННЕ ворог здійснив обстріл з мінометів 120-го калібру та з протитанкового ракетного комплексу.
Поблизу ЛЕБЕДИНСЬКОГО, КРАСНОГОРІВКИ, ЛУГАНСЬКОГО та СВІТЛОДАРСЬКА ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля селища НОВГОРОДСЬКЕ збройні формування Російської Федерацій здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.
Бойових втрат серед наших захисників немає.

Про всі факти порушень Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.
Підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: