Екоінспекція провела понад пів тисячі перевірок якості палива на АЗС

АЗС
Фото ілюстративне

Держекоінспекція здійснила на автозаправних станціях України 364 заходи контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства та 194 заходи державного ринкового нагляду.

Про це повідомив голова відомства Андрій Мальований.

«З початку березня проводить додаткові заходи контролю за дотриманням екологічного законодавства, а також за належною якістю палива на АЗС. Здійснення таких заходів важливо через збільшення кількості порушень на підприємствах, що здійснюють роздрібний продаж палива. Надання неякісної продукції на ринку і недотримання вимог природоохоронного законодавства при діяльності АЗС становить загрозу для життя людей і для навколишнього середовища», – розповів він.

Так, на автозаправних станціях було проведено 364 заходи контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства та 194 заходи державного ринкового нагляду. У ході перевірок якості палива за недотримання вимог техрегламенту винесено 185 рішень про вжиття обмежувальних заходів та накладено адміністративно-господарські санкції.

Наразі ГЕІ продовжує проведення заходів державного ринкового нагляду, які передбачають контроль відповідності паспортів якості продукції Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: