Львівські лікарі прооперували 3-річну дитину і тепер вона зможе розмовляти

охмтадитт1

Вперше серед дитячих оториноларингологів в Україні ЛОРи видалили рубець трахеї 3-річній дитині ендоскопічним способом, тобто без зовнішніх розрізів.

Про це повідомляють у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні Охматдит.

«Нашому маленькому пацієнту - всього 3 рочки. І тільки тепер він пробує голос - вчиться вимовляти звуки і насолоджується від їх звучання. А говорити хлопчикові не виходило через рубець у трахеї і трахеостому. Річ у тім, що хлопчик народився із проблемою, лікарі у 10 місяців поставили йому трахеостому і він з нею жив весь цей час», - зазначено в дописі.

У Охматдиті зазначають, що дитячі ЛОРи наважилися на нову сміливу операцію. Першими серед дитячих оториноларингологів в Україні наші лікарі видалили рубець трахеї 3-річній дитині ендоскопічним способом, тобто без зовнішніх розрізів.
Ускладнювала роботу особлива будова трахеї - трахеомаляція (м‘які хрящі трахеї).

«Ми досягли очікуваного ефекту. Зараз хлопчик уже вдома, він уже навіть пробує говорити сам. Трахеостомну трубку ми замінили меншою на цілий розмір, а за кілька місяців все остаточно загоїться і ми повністю заберемо трахеостому. Наш маленький пацієнт буде сам дихати і говорити, як всі діти», - каже завідувач ЛОР-відділення Федір Юрочко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: