Навіщо в Україні скасували доставку пенсій, - відповідь Мінсоцполітики

f2cc4f29-3e18-403a-8f14-0dc8cb3f80fe
Фото ілюстративне.

Через нові тарифи на доставку пенсій від «Укрпошти» витрати Пенсійного фонду збільшилися на 275,6 млн грн щомісяця.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

За їхньою інформацією, після 1 вересня, коли більшість пенсіонерів перейдуть на обслуговування в банки, а оператора доставки обиратимуть шляхом тендеру, додаткових витрат не очікується.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 № 271 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 4 грудня 2019 року № 987», видатки Пенсійного фонду України з оплати послуг, пов’язаних з виплатою та доставкою пенсій, збільшаться на 275,6 млн грн. З урахуванням умов, визначених постановою № 277, додаткових витрат з оплати таких послуг за новими тарифами не очікується», — йдеться в повідомленні.

Згідно з даними Мінсоцполітики, пенсії через «Укрпошту» отримують 3,4 млн громадян. Після 1 вересня їх кількість зменшиться вдвічі. Доставляти пенсії за місцем фактичного проживання будуть для 1,7 млн пенсіонерів. Серед них:

  • особи, які досягли 80-річного віку — 1,5 млн. осіб;
  • особи з інвалідністю I групи — 153,8 тис. осіб;
  • люди, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду — 44,2 тис. осіб.

Нагадаємо, з 1 вересня 2021-го більшість українців почнуть отримувати пенсії через банки. Відповідну постанову схвалив Кабінет Міністрів. Лише невеликій категорії громадян продовжать приносити пенсії додому. Хто буде цим займатися — визначать шляхом відкритого тендеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: