Священник Іван Рибарук розповів, якого гріха слід найбільше боятися у Страсний тиждень

main_orig

Вербною неділею завершується Великий піст. Страсний тиждень – це тиждень, який ми собі додали, зрадивши Ісуса.

Ісус явив свою силу і отримав перемогу над смертю, але людство його не прийняло. Ісуса розіп’ято, і таким чином добавився ще один тиждень. Великий сорокаденний піст нагадував нам про піст Ісуса Христа. А сім тижнів – це вже більше, ніж сорок днів.

Священник Іван Рибарук із Криворівні розповідає, як провести тиждень перед Великоднем у праведності та як направити свої думки, аби зійти із споживацького ладу.

«Що робити, щоб не їсти своїх ближніх? Повернутися в рай, бо у раю м’яса не їли. Живилися з плодів, які не несли у собі смерть та страждання. Аби не їсти ближніх, треба перш за все задовільнитися тим, що ми маємо, подякувати за все, не заздрити, доводити свої справи до кінця, не зупинятися на півдорозі. Найкращий спосіб провести Страсний тиждень – провести його у подяці. Гріхів немає багато, гріх є один – гординя, а все інше – це похідне від гордині. Гординя веде до вседозволеності, непрощення, бажання помститися. Гріхи завжди нудні та одноманітні, а праведність багатогранна, як букет. Натомість гріховність примітивна і суха, а тому виснажує, призводить до психосоматичних змін, душевних та фізичних хвороб. Праведність же надає сили. Ісуса теж розіп’яли через гординю. Понтій Пилат же міг спокійно зупинити це все. У Страсний тиждень варто перестати думати лише про споживання, – пояснює священник. – Ісус каже: навчіться від мене, я лагідний і смиренний серцем. У нас є єдиний спосіб у християнстві – це наслідування Ісуса».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: