Медики «швидкої» пікетували Львівську облраду

_1617782505_480x375_2_0_nw

Близько 200 працівників Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф пікетували сьогодні Львівську облраду.

Вони вимагали відновити конкурс на посаду гендиректора центру, який був скасований минулого тижня.

Причина скасування конкурсу полягала у тому, що його умови не відповідали наказу МОЗ. Йдеться про кваліфікаційні вимоги до кандидатів. За критеріями міністерства, вони мали мати стаж роботи на керівних посадах не менше 7 років, а конкурсна комісія зменшила його до трьох.

«Ми вирішили скасувати конкурс, тому що критерії в ньому суперечили нашому законодавству», – пояснив пікетувальникам начальник управління майном спільної власності Львівської облради Сергій Івах.

Водночас чинні умови конкурсу, визначені МОЗ, не дають можливості претендувати на посаду теперішньому в.о.керівника центру Андрієві Ваську, який не має необхідного стажу роботу на керівних посадах.

Це обурило колектив, який хоче бачити на посаді саме Андрія Васька.

«Ми в цьому вбачаємо позбавлення права нашого керівника брати участь у конкурсі», – наголосила, виступаючи перед депутатами, голова «Профспілки 103» Любов Дзюрей.

Вона додала, що трудовий колектив підтримує Андрія Васька, бо за час керівництва було суттєво оновлено автопарк, зросли зарплати. Працювати у центрі стало престижно.

«Я працюю майже 30 років у виїзній бригаді. І чесно скажу, ми почали підніматися з колін. Скільки разів ми зверталися, нас ніхто ніколи не чув. Тепер цього немає. Ми відчули, що ми комусь потрібні», – заявила Любов Дзюрей.

Зрештою перший заступник голови ЛОР Євген Гірник, голова медичної комісії Анна Ярмола та керівник управління майном спільної власності Сергій Івах пообіцяли звернутися до МОЗ щодо необхідності внесення змін до наказу в частині стажу для керівників обласних медустанов.

Також була виконана ще одна вимога працівників центру  – затверджено нову структуру центру та штатний розпис, який понад два місяці перебував на розгляді управління майном спільної власності ЛОР

«Це відкриває величезні можливості перед центром. Ми збільшили кількість пунктів базування по області та Львову і збільшуємо штат водіїв. Медиків наразі нам вистачає, але тільки по Львову не вистачає 50 водіїв. Щоби влаштувати їх, потрібні були нові вакантні ставки», – пояснив у коментарі Дивись.info Андрій Васько.

Він додав, що наразі невирішеним залишилося питання щодо адмінкорпусу центру.

«Наша управлінська команда перебуває зараз у пристосованих приміщеннях – по 6-8 осіб в одному кабінеті, що не відповідає жодним санітарним нормам. Нам потрібне нове приміщення, бо ми єдина обласна установа, яка не має свого приміщення взагалі. Одним з варіантів могли б бути відремонтовані приміщення на вулиці Бой-Желенського. Ми могли б зайняти частину тих приміщень, розділивши їх з іншими обласними установами», – додав Андрій Васько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: