На Львівщині після Великодніх свят може бути ще один спалах захворюваності на коронавірус

корона е
Фото з архіву ІА Дивись.info, ілюстративне. Автор Микита Печеник

Ситуація на Львівщині стабілізувалася, але не дозволяє почуватися спокійно і  говорити, що коронавірус відступає.

Ситуація на Львівщині стабілізувалася, але не дозволяє почуватися спокійно і говорити, що коронавірус відступає.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Справді, ми за трьома ключовими показниками, які передбачені постановою уряду, вийшли на рівень, що дозволив нам покинути «червону» зону. Коефіцієнт виявлених випадків станом на сьогодні становить 19 при граничному значенні 20. Впродовж трьох останніх днів динаміка була позитивною, ще в суботу цей коефіцієнт був 27,3. За кількістю госпіталізованих на 100 тисяч населення у нас 44 при граничному показнику – 60. Завантаженість ліжок з кинем – 58,6 при граничному – 65%. Тобто показники є нижчими, ніж граничні, але все ще знаходяться на досить високому рівні. Тому говорити про те, що можна зовсім забути про карантин – не доводиться», - розповів Орест Чемерис.

За попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 174 особи. Скеровано на самоізоляцію – 564 людини. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 738-ми осіб. Підтверджено коронавірусну інфекцію методом ПЛР у 174-их осіб. Померло – 28 осіб.

Станом на сьогоднішній ранок у стаціонарах області перебуває 2475 пацієнтів. В реанімаціях – 194 людини, з них на апаратах ШВЛ – 56. Найбільш заповненими є Львівська обласна інфекційна лікарня – 171 пацієнт, Центр легеневого здоров'я – 187,  Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих у Винниках – 244, ЛШМД – 365, 8-ма міська лікарня – 183. Серед районних медзакладів найбільше заповненими є Стрийська міськіа лікарня – 148 пацієнтів, Стебницька міська лікарня – 112 та Новояворівська районна лікарня №1 імені Юрія Липи – 151 пацієнт.

«Понад 80% пацієнтів, які перебувають у стаціонарах області, є кисневозалежними. Серед них багато молодих людей без супутніх захворювань», – розповів директор департаменту.

Водночас у департаменті не виключають нового спалаху захворюваності після Великодніх свят.

«Якщо ми будемо святкувати з дотриманням усіх правил та вимог карантину, то, звичайно, суттєвого спалаху не буде. Проте ми розуміємо, що певні порушення все ж будуть відбуватися і це, найімовірніше, призведе до того, що кількість захворювань у післясвятковий період буде зростати», – заявив Орест Чемерис.

Він додав, що для хворих на коронавірус на Львівщині виділено 4755 ліжок у лікарнях.

«З них 4300 – це 90% – забезпечені киснем. Це обов’язковий показник, який вимагає МОЗ», – розповів директор департаменту.

Тим часом на Львівщині уже провакцинували 41423 особи. З них вакциною Covishield (AstraZeneca) – 38247, CoronaVac– 2288, Pfizer – 851.

«Вчора ми почали використовувати вакцину AstraZeneca, яку отримали минулого тижня. Наразі нею щеплено 10 осіб», - розповів Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: