Шахтарям Львівщини боргують понад 191 мільйон гривень зарплати

IMG_0311-696x464

Депутати Львівської обласної ради звернулися до  Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України  щодо критичної ситуації, яка  склалась у зв’язку з невиплатою заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля».

Депутати Львівської обласної ради звернулися до  Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо критичної ситуації, яка  склалась у зв’язку з невиплатою заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля».

Депутати заявляють, що станом на 01.04.2021 працівники ДП «Львіввугілля»  отримали  лише 27% заробітної  плати за січень та 32% – за лютий нинішнього року.

«Загальна заборгованість з виплати заробітної плати перед шахтарями Львівщини   становить 191 млн гривень. Окрім того, ДП «Львіввугілля» не отримало 275 млн грн за добуте відвантажене вугілля  від ДП «Держвуглепостач», ДП «Укрвугілля», ТзОВ «Енергетична компанія «Укренерговугілля», ТзОВ «Укрвуглезбагачення» та ПАТ «Львівська вугільна компанія». У зв’язку з цим погіршується економічне становище в шахтарському регіоні та зростає соціальна напруга, неодноразово виникають численні протести, голодування, страйки працівників вугільної галузі», – йдеться у зверненні.

Відтак, депутати просять вжити негайних заходів щодо виплати працівникам ДП «Львіввугілля» заробітної плати  та погашення заборгованості перед підприємством  за реалізоване вугілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: