У Євросоюзі хочуть до літа запровадити «паспорти вакцинації»

паспорт вакцинації
Фото з відкритих джерел

Головним призначенням цифрового зеленого сертифіката вакцинації є забезпечити свободу руху на території ЄС та стабільність Спільного ринку, тож такий інструмент має бути швидко запроваджений вже до літа поточного року.

Про це сьогодні у Брюсселі під час виступу на пленарному засіданні Європарламенту, яке було присвячено розгляду пропозицій Єврокомісії щодо запровадження «сертифікатів вакцинації», заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, - йдеться на сайті Укрінформу.

Рейндерс наголосив, що до літа, очевидно, в умовах пандемії європейцям не вдасться повернутися до «нормальності», тож громадянам ЄС доведеться дотримуватися певних обмежувальних заходів для стримування інфекції.

Цифрові зелені сертифікати безкоштовно видаватимуться у цифровому або паперовому вигляді всім громадянам ЄС, а також громадянам третіх країн, які легально знаходяться на території країн-членів. Ці документи міститимуть інформацію щодо вакцинації, проведених тестів або набутого імунітету, а також мінімально необхідні персональні дані, включаючи ім’я та дату народження володаря документу та дату його видання. Ця інформація буде захищена та може бути доступною за допомогою QR-коду, який також використовуватиметься для верифікації автентичності документу та особи його носія.

Сертифікати видаватимуться громадянам ЄС, незалежно від того, чи вони пройшли вакцинацію, або не хочуть її проходити. Окремо наголошується, що запровадження цифрових зелених сертифікатів не передбачає зобов’язання на проходження вакцинації або права особи на таке щеплення. При цьому розробка та реалізації стратегії вакцинації належить до компетенції кожної з країн-членів ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: