Болгарія висилає російського дипломата

Фото з відкритих джерел.

Міністерство закордонних справ Болгарії в четвер, 29 квітня, оголосило персоною нон грата російського дипломата.

«МЗС Болгарії оголосило ще одного російського дипломата персона нон грата і звернулося до правоохоронних органів Росії за повним сприянням болгарській владі в розслідуванні вибухів на болгарських складах зброї, знищення речових доказів у пожежі та отруєння трьох болгарських громадян, щоби виявити та віддати під суд тих, хто це скоїв», - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства країни.

Тим часом міністерка закордонних справ Болгарії Єкатерина Захарієва провела розмову з послом Росії в Софії. Під час зустрічі вона попросила про співпрацю з боку РФ у розслідуванні вибухів та спроби отруєння болгарського торгівця зброєю Еміліана Гебрева.

Відзначається, що Болгарія просить російські правоохоронні органи надати допомогу в розслідуванні вибухів на болгарських збройних складах та отруєнні трьох болгарських громадян, щоб встановити винних і притягнути їх до відповідальності.

Також Захарієва заявила російському послу про абсолютну недоречність публічних коментарів російських офіційних осіб.

«Ми партнери і союзники в ЄС і НАТО, але це не означає, що у нас є власники, як ви недавно заявили ЗМІ. Болгарські служби працюють тільки в інтересах наших національних інтересів», - сказала Захарієва послу Росії.

Вона підкреслила, що МЗС Болгарія залишає за собою право вжити заходів у відповідь, і закликала посла Росії припинити дії, несумісні з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: