Коли у Львові подорожчає проїзд у громадському транспорті: що кажуть чиновники

марш6
ілюстративне фото

Вчора у львівських ЗМІ з'явилася інформація про те, що відразу після Великодніх свят проїзд у громадському транспорті подорожчає.

Вчора у львівських ЗМІ з'явилася інформація про те, що відразу після Великодніх свят проїзд у громадському транспорті подорожчає. Вартість проїзду становитиме 10 гривень вже приблизно з 10 травня.

ІА Дивись.info звернулась за коментарем, щоби підтвердити чи спростувати цю інформацію у пресслужбу Львівської міської ради. Там кажуть, що про це нічого не знають, додають, що «писати здогадки – це неправильно» і радять поцікавитися щодо можливо здорожчання проїзду в Антимонопольного комітету, оскільки там на розгляді всі документи.

«Про те, що буде коригування тарифу, повідомляли ще у квітні, але всі документи є в Антимонопольному комітеті і жодних відповідей від них не було. Доки ці відповіді не отримаємо, доти про якісь дати чи про щось інше говорити не доводиться. Звідки ця інформація – складно сказати. Але просимо не поширювати те, що не зовсім відповідає дійсності», – сказали у пресслужбі міської ради.

На запитання, чи все-таки проїзд у травні може стати дорожчим, у пресслужбі порадили очікувати на відповідь антимонопольного комітету.

«Місто не впливає на ці рішення. Як тільки ми будемо мати якусь офіційну інформацію, то вона з’явиться на сайті. На жаль, зараз інформації від Антимонопольного комітету немає – ані відповіді, ані коли вона буде, ми також не знаємо. Відповідно, говорити про це не можемо, а писати здогадки – це неправильно», – підсумували у пресслужбі.

В Антимонопольному комітеті Львівщини підтверджують: міська рада й справді звернулася до них із листом і надала документи щодо погодження про тарифи в міському авто- та електротранспорті. Однак визначення тарифів не належить до повноважень антимонопольного комітету, каже головний спеціаліст 3-го відділу досліджень і розслідувань Оксана Панасюк.

«Органи місцевого самоврядування, відповідно до чинного законодавства, мають повноваження встановлювати тарифи на транспортні послуги. Слід зазначитити, що вони до нас звернулись листом і надали документи щодо погодження проєкту рішення виконавчого комітету Львівської міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному і електротранспорті. Також надіслали проєкт рішення про погодження тарифів у міському електричному транспорті. Ми розглянули і в межах наших повноважень надали їм таку інформацію.

Для прикладу, по автомобільному транспорті, відповідно до чинного законодавства, контроль за дотриманням методики тарифів на послуги пасажирських перевезень не належить до повноважень органів антимонопольного комітету. 

Керуючись нашим законодавством, контроль під час розрахунку тарифів на послуги як міського електричного транспорту, так і автомобільного, не належить до повноважень органів Антимонопольного комітету. Відповідно, ми так їм і написали у листі-відповіді - що є відсутні підстави для розгляду проєктів рішення виконавчого комітету ЛМР щодо встановлення тарифів на перевезення пасажирів у електро- та автомобільному транспорті.

Повноваження місцевої влади – дивитись стосовно ціни і розраховувати її. У нас таких повноважень нема. Ми так і написали: «Відсутні підстави для розгляду проєкту рішень». Відповідь надіслали 28 квітня. 

Ми діємо, згідно з нашими повноваженнями і не можемо переглядати ціну. Вони про це знають. Просто до нас пишуть, а ми їм вкотре пояснюємо, що це не наші повноваження», – підсумувала Оксана Панасюк.

Нагадаємо, у березні виконавчий комітет Львівської міської ради під час позачергового засідання доповнив план регуляторних актів на 2021 рік. Згідно з внесеними доповненнями, зокрема планується здійснити коригування тарифу на проїзд у громадському транспорту у 2-му кварталі 2021 року.

Начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів тоді розповів, що підготували проєкт рішення виконавчого комітету і регуляторний акт на коригування тарифу на проїзд в громадському транспорті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: