Рада призначила нового міністра енергетики: що про нього відомо

6b031e90-54d236a68100b2a97abaf5565a0c8d34
Герман Галущенко. Фото - ФОКУС

Верховна Рада 29 квітня підтримала кандидатуру Германа Галущенка на посаду міністра енергетики України — він став першим постійним міністром за понад рік роботи уряду Дениса Шмигаля.

«За» проголосували 305 нардепів, передає finance.ua.

Під час виступу він наголосив на викликах перед українською енергетикою, зокрема протидії Північному потокові-2 та потребу у відмові від шкідливого для екології палива, збільшення атомної генерації.

Крім того, новий очільник Міненерго підкреслив важливість інтеграції української енергосистеми до європейської ENTSO-E.

З моменту «перезавантаження» уряду у березні торік Міністерство енергетики жодного разу не мало постійного очільника. Одразу після того, як Кабмін очолив Денис Шмигаль, відомство тимчасово очолив Олексій Оржель, який до 4 березня 2020 року був останнім міністром енергетики без приставки «в.о.».

Відтоді посаду тимчасово обіймали Віталій Шубін, Ольга Буславець, Юрій Бойко та Юрій Вітренко. Останнього двічі намагалися призначити постійним керівником Міненерго.

Як зазначає ЕП, Галущенко з травня 2020 року обіймав посаду віцепрезидента Енергатома. У 2013−2014 роках він був виконавчим директором цієї ж держкомпанії з правового забезпечення, а у 2011−2013 роках — директором департаменту судової роботи Мін’юсту.

У 2005−2010 роках, під час президентства Віктора Ющенка, Галущенко був завідувачем відділу Секретаріату президента України.

З 2004 року він є доцентом кафедри міжнародних відносин приватного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Галущенко задекларував 5,145 млн гривень доходів за минулий рік, найбільшу частку з яких склали гонорари від Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торговій палаті.

Мар'яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: