Коронавірус: медики радять мешканцям Львівщини залишатися на Великдень вдома

1fef5c4b9ce43506
Фото: Суспільне

Попри зменшення рівня захворюваності на коронавірус, ситуація на Львівщині залишається напруженою.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Кількість госпіталізацій впродовж тижня залишається сталою, щоденно госпіталізовується 150-180 пацієнтів. Це пацієнти молодого і середнього віку, без вираженої супутньої патології, всі кисневозалежні. Тобто попри певну позитивну динаміку ситуація залишається напруженою, особливо враховуючи, що ми входимо у святковий період і бачимо певні ризики, які пов’язані зі святкуваннями. Насамперед це скупчення людей та ймовірне нехтування правилами карантину, що може призвести до збільшення рівня захворюваності уже в післясвятковий  період», - розповів Орест Чемерис.

За словами експертки департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА з епідеміології Наталії Іванченко, стабілізація рівня захворюваності, які спостерігається на Львівщині, є хиткою, тому вона рекомендує на Великдень залишатися вдома і долучатися до богослужінь в режимі онлайн.

«Це найбільш дієвий спосіб вберегтися від коронавірусу. Для тих, хто все-таки відчуває потребу піти до храму, має бути розуміння, як з боку настоятелів, так і людей, що храм не повинен бути заповнений більш ніж на 50%. Безпечніше залишитися на вулиці, поблизу храму, і пам’ятати, що дистанція 1,5 метра – це та відстань, на яку вірус літає і передається від людини до людини. При вході до храму має бути антисептик для обробки рук. В храмі не можна знімати маску. До людей, які мають важкі захворювання – цукровий діабет, хронічні хвороби серця, дихальної системи, інші хронічні захворювання – є прохання зустріти Великдень вдома. Сподіваємося, що наступного року все буде по-іншому, а зараз наше завдання – залишитися живими і здоровими», – наголосила Наталія Іванченко.

За попередню добу в області провели 1799 досліджень на коронавірус, з них – 568 позитивних. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 1286-ти осіб. З діагнозом COVID-19 госпіталізували 158 осіб. Підтверджено коронавірусну інфекцію методом ПЛР у 568-ми осіб. У стаціонарах перебуває 2145 пацієнтів, з них у реанімаціях - 185 осіб, на апаратах ШВЛ – 48. Найбільше пацієнтів перебуває в  ЛШМД  - 310, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 199, у Центрі легеневого здоров'я – 166, у Львівській обласній інфекційній лікарні – 151, у 8-ій міській лікарні Львова – 146, у 1-ій міській лікарні Львова – 112 пацієнтів.

У районах найбільш заповненими залишаються у Стрийська міська лікарня – 142 пацієнти, Стебницька міська лікарня – 92 та Новояворівська районна лікарня №1 імені Юрія Липи – 119 пацієнтів.

Крім цього, за попередню добу було скеровано на самоізоляцію – 1128 осіб. Померло 16 людей.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: