На Донбасі дві країни ЄС відкрили почесні консульства

У Слов'янську і Сіверськодонецьку було відкрито почесні консульства Литви та Латвії.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

30 квітня в районі проведення ООС, в містах Слов'янськ та Сєвєродонецьк відбулось урочисте відкриття Почесних консульств Литовської та Латвійської Республік.

На заходах були присутні Голови Комітетів з питань зовнішньої політики парламентарів країн Балтії, Надзвичайні та Повноважні Посли, керівництво командування операції Об'єднаних сил та голови обласних державних адміністрацій.

«Ми сьогодні тут! І будемо залишатися тут доти, поки міжнародно визнані кордони України не будуть повністю відновлені – ви не є і не будете самотніми у своїй боротьбі, боротьбі, за яку ми всі вам так винні», — зауважив під час брифінгу Голова Комітету закордонних справ Сейму Латвійської Республіки пан Ріхардс Колс.

Начальник штабу – перший заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Володимир Кидонь зазначив, що відкриття почесного консульства Литовської Республіки в Сєвєродонецьку співпало у часі з третьою річницею початку проведення операції Об’єднаних сил.

«Наші партнери з Литви та інших країн Балтії зробили неоціненний внесок у справу розвитку та підтримки Збройних Сил України. Литва гостинно приймала на лікування та реабілітацію наших поранених воїнів, надавала і надає військово-технічну допомогу, сприяла якісній підготовці наших підрозділів своїми військовими інструкторами. І головне – залишається надійним другом та союзником України у великій родині європейських народів», — йдеться у повідомленні.

У Слов’янську заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак підкреслив, що сьогодні дійсно історичний день, адже відкрито почесне консульство Латвії на території Донеччини.

Також делегація ознайомилася з поточною безпековою ситуацією на лінії розмежування та відвідала КПВВ «Золоте».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: