Оскар 2021: гід по найкращих фільмах

Фото з відкритих джерел.

У Лос-Анджелесі в 93-й раз роздали Оскар - найпрестижнішу нагороду у світі кіно. Ми зібрали декілька найкращих фільмів.

У Лос-Анджелесі в 93-й раз роздали Оскар – найпрестижнішу нагороду у світі кіно. Ми зібрали декілька найкращих фільмів.

«Земля кочівників»

Самотня вдова втрачає житло через економічну кризу. Трагедія видуманої героїні пересікається з історіями реальних людей, які тікають від злого світу у дома на колесах.

На 93-й церемонії вручення премії «Оскар» «Земля кочівників» отримала 6 номінацій, в результаті, отримавши премії «Кращий фільм», «Краща режисура» і «Краща актриса». Режисерка фільму Хлоя Чжао стала другою жінкою-режисером в історії, що отримала цю нагороду.

Кадр з фільму.

«Батько»

Франко-британський драматичний фільм театрального постановника Флоріана Зеллера на основі власної п'єси.

Ентоні Гопкінс грає чоловіка з дименцією, чиє життя перетворюється на психологічний трилер. Лякаюче бачення згасаючого розуму, неможливість зрозуміти, де донька, а де сиділка, коли закінчилось вчора і розпочалося завтра.

Фільм отримав 2 нагороди, на цьогорічній премій, в тому числі «Найкращу чоловічу роль».

Кадр з фільму.

«Суд над чиказькою сімкою»

Американська судова драма Аарона Соркіна, в якій семеро політичних активістів потрапили під тиск поліцейської держави. Під час з'їзду Демократичної партії США у серпні 1968 року в Чикаго повинен був відбутися мирний протест проти В'єтнамської війни. Організаторів протесту — включаючи Еббі Гоффмана, Джеррі Рубіна, Тома Гейдена і Боббі Сіла — звинуватили у змові з метою підняти бунт, і суд над ними став одним з найвідоміших судових процесів в історії США.

Нажаль, фільм був номінований у 6 категоріях, але не зміг перемогти у жодній з них.

Кадр з фільму.

«Юда і Чорний Месія»

Черговий фільм про утиски опозиції в США 60-х. Історія «крота» в рядах «Чорних пантер» стає приводом переосмислити значення самої організації – чи то терористів, чи то жалісливих соціалістів.

З 6 номінацій фільм зумів отримати 2 статуетки «Оскар».

Кадр з фільму.

«Мінарі»

Південнокореєць мріє побудувати ферму і незважаючи на протести дружини та хворобу сина, перевозить сім’ю в арканзаська глушину. Режисер знімав фільм зі своїх дитячих спогадів, в результаті вийшла ніжна драма про підводні камені «американської мрії».

Кінострічка була висунута на премію «Оскар» у шістьох номінаціях, перемогла у номінації «Найкраща жіноча роль другого плану».

Кадр з фільму.

«Ма Рейні: мати блюзу»

Історія афроамериканської співачки Ма Рейні, яку називають «матір'ю блюзу». У 1920-х роках вона записує новий альбом на студії в Чикаго, де незворотньо загострюються відносини між її групою і «білими» продюсерами. Внутрішній конфлікт, від якого залежить доля колективу, стає критичним.

Фільм отримав п'ять номінацій та дві перемоги на премії.

Кадр з фільму.

 

«Ще по одній»

Данський трагікомедійний фільм розповідає про чотирьох нерозлучних друзяк, які  працюють викладачами. Прочитавши новини, вони вирішують провести один експеримент — підтримувати певний рівень алкогольного сп'яніння впродовж усього дня. На їхню думку, так людина може продуктивніше працювати й виконувати усі свої повсякденні справи. Друзям вдається щодня підтримувати рівень алкоголю 0,5 проміле — і це спочатку дійсно вражає результатом. Але згодом ситуація виходить з-під контролю.

Фільм переміг у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Кадр з фільму.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: