Сьогодні, у Страсну п’ятницю, православні та греко-католики вшановуватимуть плащаницю

original-765537130
Фото з відкритих джерел.

Через пандемію Церква рекомендує не цілувати ікони, зокрема і плащаницю. У багатьох храмах вона буде за спеціальними обмежувальними стрічками.

«Для нас є важливо похоронити свого тата чи свою маму. Для нас це важливо, бо ми хочемо через похорон помолитися за рідних, ми хочемо вшанувати і хочемо, щоби пам’ять про них залишилася на вічно. Для цього ми робимо гріб, ховаємо, встановлюємо пам’ятники. Людина пам’ятає про добро, яке їй вчинив хтось, і коли цієї людини немає, то вона її вшановує. Християни вшановують того, хто прийшов і потерпів заради нас, хоча він невинний і міг не терпіти, бо він Бог. З нашої вдячності ми хочемо вшанувати його розп’яття і його земну смерть», – сказав ІА Дивись.info пресвітер УГКЦ, доктор східного канонічного права, отець Михайло Димид.

Водночас священник наголошує, що не слід забувати про пандемію та карантин.

«Так само, як похід в супермаркет чи на роботу, ми маємо дотримуватись загальних санітарних обмежень, правила є однакові для всіх і християн вони також стосуються. Триматися на відстані одне від одного, мати маску на обличчі, не тільки на устах, але й на носі, хто хворий, нехай не заражає інших і не приходить. Цілувати плащаницю не будуть, але треба прийти зробити глибокий поклін. Це важливо, щоби люди приходили і відчули жаль у своєму серці, щоб вони зрозуміли, що вони є причиною смерті Ісуса Христа».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: