Помер професор Львівської політехніки, вчений Олег Суберляк

o-suberliak-t
фото "Львівської політехніки"

30 квітня 2021 року перестало битися серце Великої Людини, видатного вченого, мудрого наставника Олега Володимировича Суберляка, доктора хімічних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України, завідувача кафедри хімічної технології переробки пластмас Національного університету «Львівська політехніка».

Про це в суботу, 1 травня, повідомили на сайті університету.

Причина смерті наразі не відома. Йому було 74 роки.

Олег Володимирович розпочав свою наукову і викладацьку діяльність у Львівській політехніці у 1970 році. З 1991 року і до останніх днів життя очолював кафедру хімічної технології переробки пластмас.

Професор Олег Суберляк є відомим вченим у полімерній галузі як в Україні, так і за її межами.

За результатами наукових досліджень Олег Суберляк опублікував більше 600 наукових праць, отримав 70 авторських свідоцтв та патентів. Підготував і видав 14 підручників та навчальних посібників, 6 монографій, зокрема трьома мовами Європейського союзу, взяв участь у багаточисленних міжнародних науково-технічних конференціях та симпозіумах.

Поряд з навчальною та виховною роботою професор О. Суберляк здійснював активну роботу з підготовки молодих наукових кадрів, аспірантів і докторантів. Під його керівництвом захищено 3 докторські і 17 кандидатських дисертації.

Професор Суберляк здійснював активну наукову міжнародну співпрацю. Поряд із науковими проектами за державним замовленням, виконував дослідження в рамках міжнародних грантів.

Олег Суберляк нагороджений Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Почесними знаками, грамотами і подяками Львівської політехніки; дипломами і грамотами відзначені опубліковані ним підручники і навчальні посібники. У 2014 році йому присвоєно звання Заслуженого діяча науки і техніки України.

"Смерть Олега Володимировича – непоправна втрата для всіх нас. Він пішов від нас, залишивши по собі добру пам’ять та гідні справи. Своє життя Олег Володимирович прожив чесно й достойно. Завжди був прикладом справедливої та хорошої людини, добрим фахівцем своєї справи, відданим роботі й колективу. Попри одержимість наукою, Олег Суберляк був зразковим сім’янином – чоловіком, батьком, дідусем і прадідом. Глибокі співчуття рідним та близьким. Світла пам’ять…", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: