Верховний суд скасував протокол про обрання депутатом Вірастюка

630_360_1565784918-2107
Фото: відкриті джерела

Ввечері 1 травня Велика палата Верховного суду визнала протиправним та скасувала протокол Центральної виборчої комісії, яким кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка визнано переможцем в окрузі 87 на Івано-Франківщині.

Окрім того, Велика палата визнала протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі №87, інформує УП.

Як зазначається, таке рішення мотивовано серед іншого тим, що при встановленні результатів голосування в окрузі 87 ЦВК не було забезпечено перевірку всіх порушень, що були допущені та на які посилались учасники виборчого процесу.

Таким чином Велика палата частково задовольнила апеляційну скаргу суперника Вірастюка Олександра Шевченка на рішення ВС від 28 квітня.

Шевченко не погодився  з протоколом ЦВК про результати виборів в окрузі та оскаржив цей протокол та дії ЦВК щодо встановлення результатів до ВС. Додатково в позові просив зобов’язати ЦВК продовжити встановлювати результати та відправити ОВК 87 округу на уточнення протоколу. 28 квітня ВС Шевченку відмовив повністю.

Більше деталей дивіться у сюжеті телеканалу Espreso.TV

ВВС Україна нагадує, шо вибори на Івано-Франківщині, які пройшли 28 березня, змусили говорити про себе всю країну. Боротьба між кандидатами розгорнулась не на жарт, а розрив був мінімальним.

За результатами опрацювання 100% протоколів, відомий спортсмен та силач Вірастюк отримав 31,25% (15 076 голосів виборців).

Його найближчий суперник співзасновник курорту "Буковель" Олександр Шевченко набрав 29,69% (14 327 голосів). Він є кандидатом від партії "За майбутнє", яку пов'язують з Ігорем Коломойським.

Підрахунок тривав майже тиждень і супроводжувався численними скандалами. Кандидати Шевченко та Вірастюк обмінювалися взаємними звинуваченнями у фальсифікаціях та тиску на виборчі комісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: