У МОН розповіли, як діти навчатимуться після літніх канікул

1 kmu gov ua

Коронавірус не дуже знижує темпи, тому не виключено, що на дистанційне навчання українські школярі відправлятимуться ще не раз.

Поки що відповісти на питання, чи повернуться учні за парти з вересня на постійній основі, у Міносвіти не беруться, повідомляє ASPI.

Міністерство освіти і науки повідомило, що формат, у якому буде проходити новий навчальний рік 21/22, залежатиме від епідемічної ситуації в  України в цілому або на території окремих регіонів. У Міністерстві прагнуть, щоб найшвидше повернути всіх учнів та студентів до школ та вишів.

Голова ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер пояснила, що вже з'явилися нові варіанти вірусу, які також вражають дітей. "Подивимося: якщо нам вдасться впоратися з цими варіантами протягом літа - то так, діти зможуть повернутися до звичного навчання з осені", - сказала вона

Водночас освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що традиційний формат освіти, до якого всі звикли, у березні 2020 року пішов у минуле і вже не повернеться. Пандемія і карантин підштовхнули систему освіти до швидкого розвитку.

Як інформує РБК, за останній рік якість дистанційних занять покращилася, але вади все ще залишаються. Труднощі з "дистанційкою" як в Україні, так і за кордоном схожі. Це і неготовність усіх педагогів ефективно переходити в онлайн. І відсутність рівного доступу до комп'ютерів і Інтернету. І нездатність батьків повністю тримати на контролі навчання своїх дітей. Але і на цьому проблеми не вичерпані.

Багато батьків і педагогів сходяться в тому, що онлайн-навчання не дотягує до повноцінної заміни реальної школи і не зможе нею стати. Чиновники та експерти не беруться стверджувати, коли школи зможуть повністю відмовитися від дистанційних форматів і повернуться до допандемічних умов. Єдине, в чому вони впевнені – після всіх карантинів система освіти не буде такою, як раніше.

Незважаючи на епідемію і карантини, зовнішнє незалежне тестування для випускників цього року має пройти в заплановий термін. Але, як і минулого року, школярів звільнили від обов'язкового проходження державної підсумкової атестації, в тому числі від ЗНО. Воно необхідно тільки тим, хто збирається цього року вступати до вишів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: