На Львівщині перевірять усі аварійні мости

м
Фото: ДСНС

Обласна комісія з ТЕБ і НС на сьогоднішньому засіданні доручила перевірити всі аварійні мости в області.

Це має бути зроблено впродовж трьох місяців працівниками департаменту дорожнього господарства спільно з Службою автомобільних доріг.

Ситуацію з обвалом моста на автомобільній дорозі Львів-Луцьк комісія класифікувала як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня.

«До комісії надійшли звернення Служби автомобільних доріг у Львівській області та Кам’янко-Бузької громади щодо погіршення життєзабезпечення людей через припинення руху автомобільного транспорту внаслідок руйнування моста у селі Гайок. Розглянувши їх, приймаємо рішення, ситуацію, яка виникла 3 травня, визначити як надзвичайну об’єктового рівня, яка в подальшому за набутими критеріями може визначатися надзвичайною ситуацією місцевого чи регіонального рівня», - розповів під час засідання комісії перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Сьогодні ж Служба автомобільних доріг у Львівській області має надати патрульній поліції на затвердження кінцеву схему об'їзду аварійної ділянки.

Для великогабаритного транспорту – дорога Радехів - Червоноград - Великі Мости - Гайок, а також Радехів - Лопатин - Буськ - Львів.

Для легкових автомобілів, «швидких», маршрутних транспортних засобів, шкільних автобусів – напрямок Долини - Сілець - Старий Добротвір - Гайок.

«Для лекових автомобілів це буде додаткових 20 кілометрів, для фур – до 100 кілометрів», – прокоментував схему розповів після засідання комісії керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Він заявив, що причиною руйнування мосту стало ігнорування водіями дорожніх знаків.

«Ми знали, що цей міст є в аварійному стані, але його можна було використовувати за умови, що там не буде їхати важка техніка. Спеціалісти «Львівської політехніки» та проєктанти досліджували цей міст у лютому і були там  вчора. Їхнє заключення таке – якщо б там не їздила важка техніка, цей міст міг стояти до ремонту. Арматурні зв’язки були зруйновані внаслідок того, що проїжджала техніка вагою понад 24 тонни. Відповідні знаки були встановлені, але водії їх ігнорували. Це може відслідковувати поліція, «Укртрансбезпека», але на кожному мості неможливо встановити стаціонарне спостереження», – розповів Олег Береза.

Він нагадав, що міст планували ремонтувати цього року.

«Цей міст не підлягав відновленню і мав йти на повну реконструкцію. Він був функціонально застарілим і сама його конструкція вже не відповідала вимогам часу, він був занадто вузьким для того, щоб на ньому відбувався повноцінний рух. На кінець травня мав бути вже готовий проєкт і в середині літа початися реконструкція», – розповів Олег Береза.

Наразі Служба автомобільних доріг почала аварійно-відновлювальні роботи. Вона також має встановити дорожні знаки об’їзду ділянки, де стався обвал, відповідно до затвердженої схеми.

«Зараз ми приступили до аварійно-відновлювальних робіт, щоби розібрати завали і дати можливість проходу пішоходам. Ці роботи триватимуть тиждень-півтора. Паралельно ми шукаємо можливості відновити сполучення. Це може бути тимчасовий так званий технологічний міст, аби забезпечити проїзд будівельної техніки та медичних служб», – розповів Олег Береза.

Тим часом працівникам Патрульної поліції спільно з Нацполіцією доручили забезпечити цілодобове чергування на під’їзді до зруйнованого моста.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: