ПФУ оголосить конкурс на доставку пенсій поштою

пенсі7

Пенсійний фонд України підготував проєкт Порядку проведення конкурсу з відбору організацій, які здійснюють виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України.

До проведення конкурсу пенсії доставлятиме «Укрпошта». Проєкт документу оприлюднений для обговорення на сайті Федерації профспілок України, - передає РБК-Україна.

До участі в конкурсі допускаються оператори поштового зв’язку, які провадять господарську діяльність у сфері надання послуг поштового зв’язку протягом не менше ніж п’ять років.

Крім того, оператори повинні надавати послуги в адміністративно-територіальних одиницях, в яких працюють головні управління Пенсійного фонду України, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення місцевих адміністрацій та громад.

Також такі оператори поштового зв’язку повинні мати фінансову та матеріально-технічну спроможність забезпечити схоронність коштів, призначених для виплати пенсій та грошової допомоги, та їх доставку одержувачам.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». З 1 вересня 2021 року отримання грошей у готівковій формі буде безкоштовним лише для частини пенсіонерів.

Відзначимо, зараз через «Укрпошту» отримують пенсії 3,5 млн осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: