Помер львівський олімпієць Георгій Прокопенко

прокопенко

5 травня 2021 р. на 84-ому році життя відійшов у вічність титулований львівський олімпієць, заслужений майстер спорту з плавання, срібний призер Токійської Олімпіади (1964), учасник Римської Олімпіади (1960) Георгій Якович Прокопенко.

5 травня на 84-ому році життя відійшов у вічність титулований львівський олімпієць, заслужений майстер спорту з плавання, срібний призер Токійської Олімпіади (1964), учасник Римської Олімпіади (1960) Георгій Якович Прокопенко.

Про це повідомляють у відділенні НОК України у Львівській області.

Георгій Прокопенко - п'ятиразовий чемпіон та багаторазовий рекордсмен СРСР. Чотириразовий рекордсмен світу (1964 р.), одинадцятиразовий рекордсмен Європи (1962-1964 рр.) у плаванні на 100, 200 м брасом і в комбінованій естафеті 4х100 м (брасом). Чемпіон Європи у плаванні на 200 м брасом (1962 р.) і дворазовий (на 100 і 200 м брасом) переможець чемпіонату Європи 1966 року.

Його вважають винахідником сучасного виду техніки плавання брасом із «пізнім» вдихом.

Після завершення виступів у великому спорті три роки працював у львівському спортивному товаристві «Динамо» директором школи плавання. Працював тренером, викладачем в інституті фізкультури, а потім понад 30 років - на кафедрі фізичного виховання Національного університету ім. Івана Франка. Кожного літа разом з друзями вирушав на туристичній байдарці у водні походи й практично щодня долав свої кілометри на водних доріжках львівських басейнів.
Брав активну участь у пропаганді спорту та олімпійських цінностей серед дітей та молоді, був активним учасником усіх заходів відділення НОК України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: