Стали відомі країни, найстійкіші до коронавірусу

52926905_303
Фото (ілюстративне). Джерело: DW

Сінгапур очолив рейтинг найбільш стійких до коронавірусу країн за версією Bloomberg.

Лідер у рейтингу змінився вперше за весь час його складання: раніше його очолювала Нова Зеландія, яка зараз відкотилася на другий рядок.

Про це пише Forbes.

Bloomberg відзначив зусилля Сінгапуру з вакцинації і стримування поширення коронавірусу: рівень передачі інфекції всередині країни знизився майже до нуля. Місто-держава уникає нових карантинів і багато в чому повернулося до звичайного життя. У Сінгапурі зроблено достатньо щеплень, щоб забезпечити імунізацію п’ятої частини населення.

Читайте також: Лідерами за кількістю нових випадків захворювання на коронавірус залишаються Бразилія та Індія

Саме в цьому аспекті йому поступилася Нова Зеландія, а також інші лідери рейтингу — Австралія (залишилася на третьому місці) і Тайвань (поступився одну сходинку Ізраїлю), зазначив Bloomberg.

Новий рейтинг показує, що однієї вакцинації недостатньо для стримування пандемії, пише агентство. Наприклад, у Франції та Чилі вистачає препаратів, але вони зіткнулися з мутаціями вірусу з бідніших країн, що розвиваються.

Франція втратила в рейтингу відразу 18 рядків — гірше тільки Туреччина (19).

На останні рядки списку впали Польща і Бразилія. Обсяг щеплень в Польщі достатній для імунізації 13% населення, але країна все одно зіткнулася зі сплеском заражень.

У Бразилії – інший штам коронавірусу, який поширився і в інші країни Латинської Америки. Мексика, навпаки, змогла піднятися з дна рейтингу за рахунок покращення тестування.

Третій штам з’явився в Індії, і там дуже швидко росте кількість нових заражених: за тиждень коронавірусом там заразилися понад 2 млн чоловік.

Австралія, Південна Корея, Росія і Данія не змінили своє становище в рейтингу відносно березня. Росія опинилася на рівні Швейцарії, Португалії та Іспанії по стійкості до коронавірусу. Причому Португалія піднялася в рейтингу на 13 рядків (найрізкіший зліт), Іспанія — на 10.

Сім рядків додала Великобританія, яка поступово пом’якшує карантин, але обмежує в’їзд з-за кордону, в тому числі з Індії, щоб не завезти нові штами.

США піднялися на 17-е місце завдяки вакцинації і зниженню кількості смертей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: