Водія, який збив відомого львівського дизайнера, звільнили від покарання

Петро Нестеренко-Ланько. Фото з відкритих джерел.

Торік, 24 листопада, у ДТП на трасі Львів-Шегині загинув 37-річний львівський дизайнер Петро Нестеренко-Ланько, а вже 27 квітня суд звільнив від покарання водія.

Про це з матеріалів судового засідання пише 24 канал.

Враховуючи всі обставини та примирення з рідними загиблого, водію дали лише рік випробувального терміну. Також він має сплатити 13,7 тисяч гривень судових витрат.

У матеріалах засідання йдеться про те, що 35-річний Олег Я. повністю визнав свою вину. Чоловік розповів, що аварія трапилася несподівано та він намагався допомогти потерпілому.

Зважаючи на це, суддя Городоцького районного суду Наталія Яворська визнала Олега Я. винним. За вчинення смертельної аварії йому призначили три роки позбавлення волі.

Винуватець аварії повністю відшкодував батькам загиблого моральну й матеріальну шкоду. За це мати загиблого попросила не карати водія суворо. Вона також зазначила, що претензій до нього не має.

Завдяки каяттю і примиренню з батьками дизайнера, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання. Тепер він лише має впродовж року періодично з’являтися до органів державної пенітенціарної служби. Також чоловік повинен повідомляти про зміну місця проживання та роботи.

Нагадаємо Петро Нестеренко-Ланько  був відомим львівським дизайнером і засновником «Lviv Fashion Week».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: