Які свята відзначають 5 травня (іменини, народні прикмети)

Фото з відкритих джерел.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 5 травня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 5 травня в Україні і світі.

Свята та події 5 травня

Міжнародний день акушерки — міжнародний день, що його відзначають щороку 5 травня. Ідею проведення МДА було запропоновано 1987 року на конференції Міжнародної конфедерації акушерок (англ. International Confederation of Midwives) (заснована 1919 року, об’єднує 88 акушерських асоціацій із 75 країн світу) в Нідерландах.

Регулярно відзначається з 1991 року в понад 50 країнах світу.

Міжнародний день акушерки — це нагода для кожної окремої акушерки замислитися про всіх, хто пов’язаний із цією професією, щоби зав’язати нові зв’язки й розширити знання про те, що акушерки роблять для всього світу.

У Спільній заяві Фонду ООН з народонаселення і Міжнародної конфедерації акушерок щодо відзначення 5 травня 2013 року Міжнародного дня акушерки зазначалось, що саме від кваліфікованих акушерок, може залежати чи залишаться живими або будуть вмирати майже 300 000 жінок щороку і в десять разів більше немовлят. Ключова роль акушерок в добровільному плануванні сім’ї може сприяти запобіганню 87 мільйонів незапланованих вагітностей, багато з яких закінчуються небезпечними абортами в країнах, що розвиваються, та майже третини всіх материнських смертей.

Міжнародний день боротьби за права інвалідів світова спільнота щороку відзначає 5 травня. Цей день, покликаний звернути увагу людей на проблеми, пов’язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями. Свій початок історія «міжнародного дня боротьби за права інвалідів» бере 5 травня 1992 року. У цей день люди з обмеженими можливостями з сімнадцяти країн, одночасно провели перший загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації інвалідів. З того часу подібні заходи проводяться кожне п’яте травня.

Іменини 5 травня

Цього дня іменини святкують: Віталій та Теодор.

Народні прикмети 5 травня

  • Закувала зозуля – більше морозів не буде.
  • Гроза – до багатого врожаю.
  • Спадний місяць – морозів уже не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: