До Дня міста: екскурсоводи розповіли про власні улюблені локації Львова

IMG_9050-630x420
Святкування Дня Львова - 6 травня 2021 рік. Фото: Микити Печеника

Сьогодні Львів святкує День міста і його покровителя – святого Юрія. Саме у 2021 році виповнюється 765 років з часу першої писемної згадки про Львів (1256 рік).

В управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації запитали місцевих в екскурсоводів і краєзнавців про їхні улюблені локації у місті.

Читайте також: З карантинними оновленнями: як у Львові театралізовано відзначили День міста (фоторепортаж)

Львовознавель Ігор Лильо каже, що йому до вподоби Кастелівка, дільниця, де найкраща архітектура у Львові. Вона збудована для людей.

Кастелівка. Фото: MSha

«Підзамче – від монастиря святого Онуфрія. Там є «дух Львова». Також зазначу Площу перед каплицею Боїмів. Особливо гарна вона рано-вранці, коли ще немає людей. Ну і Парк Івана Франка, бо він затишний», - розповів він.

Діана Борисенко ділиться, що тяжіє до давнього Львова.

У ньому можу виділити середньовічну частину міста і австрійську.Щодо першого, то моє улюблене місце – площа Катедральна, а точніше її закуток із каплицею Боїмів, тутешньою кав’ярнею. Австрійський Львів для мене – це насамперед Святоюрська гора, колишнє Шляхетське казино – сьогодні Будинок вчених, а також Львівський національний університет імені Івана Франка, де я свого часу навчалася.

Будинок Вчених. Фото з відкритих джерел

«Новий Світ – дільниця із затишними віллами й загалом інший Львів, аніж той, який бачимо у досить галасливому центрі», - ділиться Софія Трильовська.

На Байках (Новий Світ). Автор: Роман Кравчук

Ще серед улюблених, додає вона, є вулиця Самійленка з околицями, неподалік від більшої вулиці Зеленої. Ці місця не дуже далеко від центру, але виділяються затишком.

«А ось у самісінькому центрі Львова улюбленою для мене є Вірменська церква – люблю її за присутність духовності», - зазначає краєзнавиця.

Нагадаємо, у Львові до Дня міста провели єдиний захід у зв'язку із карантинними обмеженнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: