Львівщина отримала ще понад 160 мільйонів гривень на ремонт доріг

IMG_7790-696x464

Кабмін додатково виділив Львівщині на ремонт доріг місцевого значення 162 млн.грн.

Про це під час брифінгу розповів заступник голови  Львівської ОДА Юрій Бучко.

За його словами, додаткове фінансування розподілять на об'єкти,  які розпочали ремонтувати.

«Цього року плануємо відремонтувати близько 200 кілометрів доріг місцевого значення. Із додатковим фінансуванням на цей рік з держбюджету маємо суму  понад 1, 3 мільярда гривень. На сьогодні розпочали ремонтні роботи на 21 об’єкті. Зокрема, це дороги Рава -Руська – Гайок, Мшанець- Стрілки, Перемишляни - Чемеринці – Плугів,  Садковичі –Чернихів, Турка –Східниця, вулиця Івана Франка у Підбужі»,  – розповів Юрій Бучко.

Низку доріг планують відремонтувати в межах проєкту «Мале карпатське коло», який дозволить покращити доступність центральної частини українських Карпат через розбудову транспортної інфраструктури частини Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

«У цьому році продовжимо роботи на дорогах Славське –Хащованя та Бориня –Боберка, яка є під’їзною до майбутнього міжнародного пункту пропуску Боберка – Смольнік та забезпечує виїзд на дорогу Н-13 Львів – Самбір – Ужгород. В проекті передбачено будівництво двох нових доріг, які з’єднають Львівську область із Закарпатською – від нашого села Хащованя до Верхнього Студеного. А також Львівщину з Івано-Франківщиною – від нашої Верхньої Рожанки до села Сеничів. Працюємо, щоб залучити кошти на продовження проекту», - додав Юрій Бучко.

Щодо прикордонних доріг, то основними є : Турка – Лопушанка, Мшанець – Стрілки, Белз – Великі Мости, КПП «Варяж» – Бояничі, Варяж – Белз, Нагірне – Добромиль,  Дроздовичі – Міженець – Бісковичі.

«На автошляхах Турка - Лопушанка та Мшанець -Стрілки роботи ведуться. Щодо напрямків Белз –Великі Мости, КПП «Варяж»-Бояничі, Варяж –Белз вже розпочали виготовлення проектно-кошторисної документації», - розповів Юрій Бучко.

Щодо доріг державного значення, то цьогоріч планується відремонтувати понад 365 кілометрів.

«Вже відбуваються роботи на дорозі Ковель-Жовква, на ділянці від Червонограду до Волинської області, незабаром плануємо перейти на ділянку Великі Мости-Жовква, тобто повністю відремонтуємо цю дорогу. У планах є близько 50 об’єктів.  Зараз активно відбувається ремонт на ділянці від Жовкви до Кам'янка-Бузької. На ділянці від Городка до Повітно вже завершуємо роботи, там вже почали класти верхній  шар. Будемо продовжувати роботи по Трускавецькій об’їзній.  З наступних об’єктів хочемо доробити смугу на білянці від Грушева до Будомєжа і від Грушева до Немирова», - розповів керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Ще один напрямок, це дорога, яка об’єднає всю Україну.

«Це буде дорога М30, яка зараз є під індексом М12. Це капітальний ремонт 43 кілометрів доріг від Стрия до межі області. Ми б хотіли долучити до неї дорогу, яка проходить Нижанковичі – Самбір-Дрогобич-Стрий. Розробляється документація і можливо цього року поснемо дорогу Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига, розробляється документація на дорогу Броди-Тернопіль, Рівне-Млинів-Перемишляни, Мостиська-Самбір-Борислав, до цьогоріч плануємо відремонтувати ділянку Мостиська-Самбір. Розробляється проєкт на дорогу Миколаїв-Жидачів-Калуш. І звичайно в зоні особливої уваги дорога Червоноград-Рава-Руська, де ми вже отримали позитивний висновок експертизи», - розповів Олег Береза.

Нагадаємо, торік рекордні 4,5 млрд грн з усіх джерел фінансування залучили на розвиток дорожньої мережі Львівщини. За ці кошти відремонтували 528 кілометрів автошляхів державного та місцевого значення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: